Skip to main content

Σε στοιχηματισμό αγώνες της ΕΠΣΜ-Παρέμβαση στη Βουλή

Το ζήτημα απασχόλησε και τη Βουλή, με τον ανεξάρητο βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Αριστείδη Φωκά να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό.

Ερωτηματικά έχουν προκύψει μετά την αναβολή αγώνων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας στις 25 Νοεμβρίου, μετά τη διαπίστωση ότι οι αγώνες της Α1 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας συμπεριλφθηκαν στο κουπόνι στοιχηματικής εταιρείας του εξωτερικού.

Το ζήτημα απασχόλησε και τη Βουλή, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Αριστείδη Φωκά να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Μυρσίνη Ζορμπά, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί κίνδυνο για την υπόσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς όπως λέει, παρόμοιο περιστατικό είχε επαναληφθεί το 2011.

Συνεχίζει μάλιστα, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον νόμο, άτομα κάτω των 21 ετών απαγορεύεται να στοιχηματίζουν στην Ελλάδα. «Στα ερασιτεχνικά, και δη στα τοπικά πρωταθλήματα, αγωνίζονται ανήλικα παιδιά. Η μη ύπαρξη νομοθεσίας εγκυμονεί τον κίνδυνο τα παιδιά αυτά να έρθουν σε ένα πλαίσιο το οποίο δεν είναι όμορφο, και να γίνουν πρωταγωνιστές αγώνων, αλλά και εν δυνάμει πιθανοί μετέχοντες σε στοιχηματισμούς σε αντίστοιχες εταιρείες στοιχηματισμού», καταλήγει ο κ. Φωκάς, ζητώντας να δημιυοργηθεί νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα απαγορεύει στην Ελλάδα το στοιχηματισμό, στα ερασιτεχνικά και δη στα τοπικά πρωταθλήματα, στα οποία συμμετέχουν ανήλικα παιδιά.