Skip to main content

Σε στρατοδικείο Μητρετώδης και Κούκλατζης με βαρύ κατηγορητήριο

Το εγκαλτήριο στρέφεται και κατά των ανωτέρων τους οι οποίοι θα κληθούν να απολογηθούν εγγράφως και στη συνέχεια θα δώσουν εξηγήσεις

Στο εδώλιο του στρατοδικείου οδηγούνται οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους τον Μάρτιο, στον Εβρο.

Σύμφωνα με το Open, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί στους δύο στρατιωτικούς το εγκαλητήριο μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ . Το κατηγορητήριο είναι «βαρύ», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, και στρέφεται, όχι μόνο κατά των δύο στρατιωτικών, αλλά και ανωτέρων τους, οι οποίοι θα κληθούν να απολογηθούν εγγράφως και στη συνέχεια στο στρατοδικείο για συμπληρωματικές εξηγήσεις σχετικά με τα όσα οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ενορκη Διοικητική εξέταση που είχε διεξαχθεί, δεν είχε τύχει ευρείας αποδοχής αναφορικά με το πόσο «φωτίζει» τις πτυχές της σύλληψης και είχε ζητηθεί να επαναδιενεργηθεί, καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν κάλυπτε το εύρος των ευθυνών που έπρεπε να αποδοθούν ευθύνες και παραλείψεις.