Skip to main content

Σε τελική ευθεία οι ενέργειες για το φυσικό αέριο στη Δυτική Μακεδονία

Στη σύσκεψη του κ. Κασαπίδη με την κα Αντωνίου επιβεβαιώθηκε η ολοκλήρωση των ενεργειών για την έναρξη της δημοπράτησης των έργων του φυσικού αερίου

Ευρεία σύσκεψη για την πορεία των ενεργειών για την ένταξη των εργασιών κατασκευής των δικτύων του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, της διευθύντριας του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, του διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΔΑ κ. Μάριου Τσάκα καθώς και των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επιβεβαιώθηκε η ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών για την έναρξη της δημοπράτησης των έργων του φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα τονίστηκε η σύντμηση του χρόνου για την έναρξη κατασκευής του δικτύου όπως και η προσθήκη νέου ρυθμιστικού – μετρητικού σταθμού στον Περδίκκα. Επίσης, επιβεβαιώθηκε και η σταθερή πορεία των απαραίτητων ενεργειών για το νέο αγωγό προς τη Φλώρινα με πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και ο αγωγός προς τη βιομηχανική περιοχή της Κοζάνης και τους οικισμούς του Δρεπάνου και του Κρόκου.

Νωρίτερα, το πρωί ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με Τεχνικό Σύμβουλο με στόχο τη διερεύνηση συνεργασίας που θα υποστηρίξει την προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την τακτοποίηση όλων των σοβαρών εκκρεμοτήτων που αφορούν στις υφιστάμενες ΒΙ.ΠΕ αλλά και της δημιουργίας νέων, ζήτημα που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τον κ. Κασαπίδη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.