Skip to main content

Κλάταρε ο ΟΑΣΘ - Λιγότερα από 250 λεωφορεία κυκλοφόρησαν σήμερα(φωτο)

Από τα ελάχιστα οχήματα που πραγματοποιούσαν δρομολόγια ορισμένα εμφάνισαν βλάβη και γύρισαν πίσω στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ.

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, καθώς μέρα με τη μέρα όλο και λιγότερα είναι τα λεωφορεία που μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σήμερα στους δρόμους για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης βγήκαν λιγότερα από 250 λεωφορεία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, από τα ελάχιστα οχήματα που πραγματοποιούσαν δρομολόγια ορισμένα εμφάνισαν βλάβη, όπως αυτό της φωτογραφίας και γύρισαν πίσω στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ.

Η κατάσταση αυτή έχει μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα 150 οδηγοί που δίνουν κανονικά το παρών στην εργασία τους να παραμένουν άπραγοι καθώς δεν υπάρχουν οχήματα για να οδηγήσουν.

Την ίδια ώρα φαίνεται να βαθαίνει η κόντρα των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ με τη διοίκηση του Οργανισμού μετά τα υπονοούμενα που άφησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μποϊκοτάζ των λεωφορείων από εργαζόμενους.

Με σημερινή του ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργαζομένων καλεί τους επικεφαλής να επιλύσουν το ζήτημα των καθυστερήσεων και να αφήσουν το «κυνήγι μαγισσών».

Σύμφωνα με όσα τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση βαρύνουν αποκλειστικά τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη. Όπως σημειώνει δύο είναι κυρίως οι λόγοι για την εικόνα που παρουσιάζουν τα λεωφορεία: η έλλειψη έμπειρου τεχνικού προσωπικού και η έλλειψη ανταλλακτικών.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις βλάβες των κλιματιστικών εξαιτίας των οποίων πολλά λεωφορεία έχουν τεθεί εκτός μάχης, ο κ. Τσερμενίδης σημειώνει πως «όλα τα προηγούμενα χρόνια η συντήρηση των κλιματιστικών ξεκινούσε τον Μάρτιο, φέτος ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου με τα γνωστά αποτελέσματα». Επισημαίνει, παράλληλα, ότι στον τομέα αυτόν, της επισκευής των κλιματιστικών εργάζονται μόλις δύο άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο συμφωνήθηκε από σήμερα να αποσπαστούν στα συνεργεία κάποιοι οδηγοί οι οποίοι έχουν μια σχετική προϋπηρεσία, ενώ παράλληλα έγινε και προσπάθεια να έρθουν κάποια ανταλλακτικά.

Δείτε φωτό: