Skip to main content

Σε τέλμα το αρδευτικό έργο της Κάρλας

Την ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου της Κάρλας με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ζητά η διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας τη στιγμή που το έργο έχει περιέλθει σε τέλμα, λόγω έλλειψης χρηματοδότη
Την ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου της Κάρλας με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ζητά η διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας τη στιγμή που το έργο έχει περιέλθει σε τέλμα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Με επιστολή της προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα, η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει πως είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει ομαλή χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα εξασφαλίσει την άρση λειτουργίας των 4.000 περίπου γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή και να ανεβεί η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και να επιτραπεί η λειτουργία των υδρευτικών γεωτρήσεων.

Παράλληλα το ΤΕΕ καλεί τον κ. Ρέππα να παρέμβει, για να εκχωρηθούν άμεσα στον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας, οι αρμοδιότητες που προβλέπονται από υφιστάμενη ΚΥΑ και θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στην ουσιαστική διαχείριση του έργου. “Η θεσμική δραστηριότητα του Φορέα, αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη διαχείριση και λειτουργία του σημαντικότερου περιβαλλοντικού έργου για την ανάπτυξη και το μέλλον του τόπου μας” προστίθεται στην επιστολή του ΤΕΕ, η οποία κοινοποιείται στο νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολο Παπατόλια και στην πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, κ. Ιφιγένεια Καγκάλου.