Skip to main content

Σε τέσσερις μέρες το πρώτο κλιμάκιο της Ε.Ε

Στις 16 Νοεμβρίου θα καταφτάσει στην Ελλάδα το πρώτο κλιμάκιο στελεχών της Eurostat, προκειμένου να ελέγχξει και να συλλέξει στοιχεία σχετικά με την πορεία βασικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας κατ
Στις 16 Νοεμβρίου θα καταφτάσει στην Ελλάδα το πρώτο κλιμάκιο στελεχών της Eurostat, προκειμένου να ελέγχξει και να συλλέξει στοιχεία σχετικά με την πορεία βασικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας κατά το 2009. Αυτή είναι η πρώτη έμπρακτη απόδειξη των άγριων διαθέσεων με την οποία περιβάλλουν πλέον την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

Η συνήθης κοινοτική πρακτική προβλέπει ότι τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται στην Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία από τις Εθνικές Στατιστικές Υπηρεσίες των χωρών-μελών της ΕΕ, όμως το κλίμα για τη χώρα μας είναι πλεόν τόσο αρνητικό, που δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα. Οι κοινοτικοί από εδώ και στος εξής θα έρχονται στη χώρα μας, για να συλλέγουν τέτοιου είδους στοιχεία.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν κι επιβεβαιώνονται κι από τον υπουργό Οικονομικών, πάντως, αναφέρουν ότι ενδεχόμενο μόνιμης εγκατάστασης στην Αθήνα κλιμακίου της Eurostat θα πρέπει να αποκλεισθεί. Απλά, θα πυκνώσουν οι επισκέψεις, όπως προβλέπεται κι από το άρθρο 104 παράγραφος 9 της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Στην αρμοδιότητα του τελευταίου αναμένεται ότι θα περιέλθει η χώρα μας από τον επόμενο μήνα, οπότα και θα σφίξει κι άλλο ο κλοιός γύρω από το οικονομικό επιτελείο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.