Skip to main content

Γιατί ήταν ατυχής η εκπομπή της TV100 για τον Παπαγεωργόπουλο

Η ελευθερία λόγου και το δικαίωμα στην έκφραση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το σχόλιο του Βόρειου για την εκπομπή της TV100.

-Κυβερνητικά στελέχη ζυμώνονται αυτό το διάστημα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι εισηγήσεις στην περιθωριοποιημένη είναι αλήθεια πολιτική κουβέντα, λόγω κορωνοϊού, αφορούν όπως μας λένε κυρίως στη χρονική στιγμή κατά την οποία θα μπορούσαν να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές. Είναι σαφές πως τα σημερινά δεδομένα, που δείχνουν τον κόσμο ικανοποιημένο από την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, πιθανότατα θα ανατραπούν και μάλιστα ταχύτατα όταν ενσκήψει η οικονομική κρίση. Γι' αυτό και οι περισσότεροι εισηγούνται πρόωρες κάλπες. Πλην όμως, το τελευταίο διάστημα έχει μπει ένας πολύ σοβαρός προβληματισμός, ανεξαρτήτως του χρόνου που επιλεγεί: Αντέχει η χώρα ένα δίμηνο ή και τρίμηνο εκλογών; Διότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική... Εκεί μαθαίνω σταματάει η κουβέντα περί πρόωρων εκλογών.

-Με το καλημέρα στα βαθιά αναγκάστηκε να πέσει ο νέος πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Μηνάς Σαμαντζίδης, διαχειριζόμενος την κρίση, που προέκυψε με την προβολή συνέντευξης του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, σε εκπομπή της TV100. Μεγάλο μέρος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης καταφέρθηκαν εναντίον της πρωτοβουλίας να κληθεί να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ενώ και το ύφος των ανακοινώσεων ήταν εξαιρετικά δηκτικό. Ο κ. Σαμαντζίδης υπερασπίστηκε την επιλογή να δοθεί τηλεοπτικό βήμα στον πρώην δήμαρχο, στη λογική του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης καθενός. Δύσκολη εξίσωση...

-Είναι προφανές ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος έχει βήμα στα ΜΜΕ, όπως κάθε άποψη οιουδήποτε (με τους γνωστούς περιορισμούς). Όμως, η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην έκφραση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και το λέω εκ του αποτελέσματος κι όχι λόγω της συζήτησης που προηγήθηκε και προκάλεσε η εκπομπή της TV100. Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον ατυχές, διότι στο κόνσεπτ του επεισοδίου δεν είχε θέση ο πρώην δήμαρχος. Και αποδείχτηκε από το τι είπαν οι άλλοι έγκριτοι καλεσμένοι νομικοί και τι είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι θεωρητικός του Δικαίου και ήταν αυτονόητο ότι θα περιοριζόταν στην προσωπική δικαστική περιπέτειά του, που οδήγησε τελεσίδικα στην καταδίκη του. Συνεπώς ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα είχε θέση σε μια εκπομπή που θα είχε ως αντικείμενο την απονομή της Δικαιοσύνης, τη δική του υπόθεση ή κάτι παρόμοιο κι όχι σε μια εκπομπή με επιστήμονες του Δικαίου, που μιλούν για εξειδικευμένα ζητήματα Δικαίου. Πιθανώς να είχε θέση εκεί ένας δικηγόρος του, που δια του παραδείγματος της δικής του υπόθεσης θα υπεράσπιζε κάποια νομική θεωρία. Όχι ο ίδιος, όχι στο συγκεκριμένο κόνσεπτ. Κατά τα άλλα, δε χρειάζεται κουβέντα για το εάν μπορεί ο κ. Παπαγεωργόπουλος να έχει βήμα σε εκπομπές. Μπορεί και πρέπει. Όπως μπορεί και πρέπει ο καθένας. Και για να το πάω κι ένα βήμα παραπέρα, η υπόθεση Παπαγεωργόπουλου μπορεί να σταθεί σε μια τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία θα μιλά κι ο ίδιος, θα έχει και αντίλογο. Όχι για να ξαναδικαστεί τηλεοπτικώς η υπόθεση, αλλά για να φωτιστούν κι άλλες πτυχές της. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι η Δικαιοσύνη μίλησε.

-Περιφερειακό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των δέκα παρατάξεων τη Μεγάλη Δευτέρα και μάλιστα μονοθεματικό. Αφορά μόνο στην ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού. Προφανώς είναι η απάντηση της διοίκησης της Περιφέρειας στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης περί μη λειτουργίας του οργάνου με τηλεδιάσκεψη και αποφυγής συζήτησης για τον κορωνοϊό. Σε ό,τι αφορά στην τηλεδιάσκεψη, να συμμετέχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλο είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο τεχνικά. Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση για τον κορωνοϊό, μαζί με άλλα θέματα μάλλον υποβαθμίζεται η σοβαρότητα του ζητήματος. Έτσι κάπως η διοίκηση Τζιτζικώστα αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση και να ικανοποιήσει έτσι και τα δυο θέματα που έβαλε η αντιπολίτευση. Με λίγη καλή θέληση και συνεννόηση όλα μπορούν να γίνουν...

-Η περιφερειακή σύμβουλος και υπεύθυνη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δικηγόρος, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, διαδέχτηκε τον Αντώνη Γυφτόπουλο, για λογαριασμό της Περιφέρειας, στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo. Το μεγάλο project, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχει ενεργά είναι η ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου, όπου λόγο έχει και η Περιφέρεια.