Skip to main content

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Βαρθολομαίου - Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή

Το κλίμα μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ήταν θερμό, ενώ οι δύο Προκαθήμενοι θα συλλειτουργήσουν αύριο.

Πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Το κλίμα μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ήταν θερμό, ενώ οι δύο Προκαθήμενοι θα συλλειτουργήσουν αύριο στον Καθεδρικό ναό των Αθηνών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά την επίσκεψή του, πρόκειται να έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων καθώς και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Μετόχιον “Αναλήψεως του Κυρίου”, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στον Βύρωνα, όπου και θα τελεστεί εσπερινός κατά τον οποίο θα χοροστατήσει, την Έδρα της Ογκολογικής Μονάδος Παίδων, «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», το Μουσείο «Σύγχρονης Τέχνης» του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή, και θα παραστεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν προς τιμήν του η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αδελφότητα Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Παναγία η Παμμακάριστος”, το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η Μ.Κ.Ο. Oecumenica, καθώς και ο Δήμος Βύρωνα.