Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Διαβεβαιώσεις ότι φέτος δεν θα... παγώσουν οι αλατιέρες

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για την ετοιμότητα του στόλου που αποτελείται από υδροφόρες και αλατιέρες, καθώς και για την επάρκεια σε εξοπλισμό

Τον στόλο του δήμου Θεσσαλονίκης που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.



Ο κ. Ζέρβας ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Νίκο Ζεϊμπέκη και τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Μωυσίδη, για την ετοιμότητα του στόλου, που αποτελείται από υδροφόρες και αλατιέρες, καθώς και για την επάρκεια σε εξοπλισμό και υλικά.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι και φέτος έτοιμος να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε προκύψει. Έχουμε σχέδιο να κρατήσουμε την πόλη καθαρή και με τα οχήματα αλλά και με το προσωπικό που διαθέτουμε και θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο δήμαρχος.

«Αυτό που κάναμε και πέρσι, θα κάνουμε και φέτος και όσο είμαστε διοίκηση, θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι με 16 οχήματα για ο,τι χρειαστεί. Έχουμε μεγάλες αλατιέρες, υδροφόρες και αρκετό αλάτι. Αν χρειαστεί, θα είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της πόλης», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ζεϊμπέκης.

Τη διαβεβαίωση ότι... "οι αλατιερες δεν θα παγώσουν φέτος", έδωσε ο κ. Μωυσίδης, κάνοντας χιούμορ με την περιβόητη ατάκα του πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια της μεγάλης κακοκαιρίας τον Ιανουάριο του 2017.

"Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό και μια προετοιμασία και φέτος. Εχουμε προετοιμάσει περισσότερα από 4.500 σακουλάκια με αλάτι, ούτως ώστε, όταν χρειαστεί, σε περίπτωση χιονιά, να εφοδιάσουμε την πόλη με σακούλες άλατος, πρώτα τα νοσοκομεία μας που τα έχουμε σε προτεραιότητα και λόγω της πανδημίας, τα ΚΑΠΗ, τις εκκλησίες και τα σχολεία. Επίσης, θα εφοδιάσουμε με αλάτι, εφόσον χρειαστεί, περιοχές όπως η Άνω Πόλη και η Τούμπα. Τα μηχανήματά μας είναι έτοιμα", τόνισε.