Skip to main content

Σε Θεσσαλονίκη και Όλυμπο κάνουν διακοπές οι Αυστριακοί συνταξιούχοι

Η Ελλάδα είναι κύριος προορισμός της ετήσιας εκδρομής της δεύτερης Ένωσης συνταξιούχων Senioren Bund στη διετία 2019 - 2020.

Την Ελλάδα επιλέγουν, ως πρώτη χώρα προτίμησης, οι δύο μεγάλες ενώσεις συνταξιούχων της Αυστρίας Senioren Bund και Pensionisten Verband, για να οργανώσουν τις κύριες εκδρομές των μελών τους, τη διετία 2019 -2020.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ΕΟΤ, μέσω του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και συνεργάζεται συχνά με τις δύο Ενώσεις Συνταξιούχων της χώρας, με στόχο την επιλογή ελληνικών προορισμών για τα κύρια ανοιξιάτικα και φθινοπωρινά ταξίδια τους, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για την ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Οι αποκαλούμενοι και "Golden Agers" - Συνταξιούχοι, διαθέτουν χρόνο, χρήματα και όρεξη για ταξίδια. Ταξιδεύουν στη χαμηλή τουριστική περίοδο και ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν όσον το δυνατό περισσότερο τους προορισμούς που επισκέπτονται.

Είναι η τρίτη φορά που η Ένωση Συνταξιούχων Pensionisten Verband επέλεξε την Κρήτη για την κύρια ανοιξιάτικη εκδρομή της τα έτη 2019 και 2020. Η συγκεκριμένη Ένωση διακινεί 20.000 μέλη (10.000 ανά έτος) και η εκδρομή διαρκεί πέντε εβδομάδες, από τις αρχές Απριλίου έως και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί εκδρομές στη Ρόδο τρεις φορές, στη Χαλκιδική δύο φορές, στην Κω και στην Κέρκυρα.

Η Ελλάδα είναι κύριος προορισμός της ετήσιας εκδρομής της δεύτερης Ένωσης συνταξιούχων Senioren Bund στη διετία. Το ελληνικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη, Όλυμπο, Μετέωρα, Λάρισα, Δελφούς και Αττική - Αθήνα την περίοδο από 23 Απριλίου έως 11 Ιουνίου 2019.

Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων δυναμικής τουριστικής προώθησης και προβολής, ο ΕΟΤ Αυστρίας συμμετείχε σε μεγάλη εκδήλωση στην πόλη Arbing του κρατιδίου της Άνω Αυστρίας, που διοργανώθηκε από τον Tour Operator Moser Reisen και παρέστησαν ο κυβερνήτης του κρατιδίου, πολιτειακοί παράγοντες, πρόεδροι περιφερειακών Ενώσεων Συνταξιούχων και στελέχη τουριστικών Γραφείων.