Skip to main content

Σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Όλο το πρόγραμμα

Ο πρωθυπουργός στις 16.00 θα περάσει το κατώφλι του Διοικητηρίου όπου θα λάβουν χώρα οι συναντήσεις του με τους παραγωγικούς φορείς

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψή του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός στις 16.00 θα περάσει το κατώφλι του Διοικητηρίου όπου θα λάβουν χώρα οι συναντήσεις του με τους φορείς και οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως το βράδυ. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συσκέψεις, όπως και πέρσι, με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ και με αυτοδιοικητικούς φορείς. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη για τα έργα υποδομής της πόλης και της βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, θα γίνει παρουσίαση έργων της Θεσσαλονίκης ανά θεματική ενότητα:

• Έργα υποδομών
• Επενδύσεις και δομές επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
• Δομές υγείας και πρόνοιας
• Μεγάλες Αναπλάσεις

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ολοκληρωμένη επίσκεψη στις Σέρρες. Στην περιοδεία του στις Σέρρες θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναδείξει τα ζητήματα ενίσχυσης της Υγείας (εν όψει και πιθανού νέου κύματος πανδημίας), της Παιδείας (εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς), της Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Στήριξης των Παραγωγικών Μονάδων, της Πολιτικής Προστασίας κτλ.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις Σέρρες, θα επισκεφτεί αρχικώς τη ΒΙΠΕ Σερρών και συγκεκριμένα δυο βιομηχανικές μονάδες. Η πρώτη είναι η βιομηχανία επίπλων «Δρομέας» και η δεύτερη η βιομηχανία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και εδεσμάτων «Κορυφή».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Νέο Σούλι και στο νέο Δημοτικό Σχολείο του οικισμού, για να κλείσει την επίσκεψή του στην πόλη των Σερρών.

Εκεί ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Σερρών και συγκεκριμένα την υπό ανέγερση ψυχιατρική κλινική, αλλά και οικόπεδο που προορίζεται για την εγκατάσταση του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού των Σερρών.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει και βόλτα στο κέντρο και στην αγορά των Σερρών, όπου θα συνομιλήσει με επαγγελματίες και πολίτες και θα πιει καφέ σε επώνυμο καφέ μπαρ.