Skip to main content

Τριπλό μπλόκο προς Προμαχώνα από την αστυνομία στους αγρότες

Aστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής κάτω από τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία οδό.

Σε τρία σημεία έχουν σταματήσει οι αστυνομικές δυνάμεις αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών, οι οποίοι με τα τρακτέρ τους προσπαθούν να φτάσουν στο τελωνείο Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Κλειστή παραμένει από τις 12 το μεσημέρι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Σερρών, έξω από το Λευκώνα, αφού στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου βρίσκονται για τέταρτη ημέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Στο μεταξύ, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής κάτω από τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία οδό, στο ύψος των λουτρών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τις προηγούμενες ημέρες, η βουλγαρική κυβέρνηση, όπως και ευρωβουλευτές της γειτονικής χώρας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Έλληνες αγρότες.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα προ δεκαημέρου -και σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας- έκανε λόγο για συμφωνία στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας, βάσει της οποίας οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα λάβουν προληπτικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η ένταση στα σύνορα.

Εκπρόσωποι ενώσεων μεταφορέων της Σόφιας είχαν δηλώσει εξάλλου πως, σε περίπτωση που οι Έλληνες αγρότες μπλοκάρουν των συνοριακών διαβάσεων, θα προβούν σε αντίποινα.