Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύσκεψη στελεχών της Αττικό Μετρό, του ΟΣΕΘ και της αναδόχου εταιρείας για τα στάδια της μελέτης με χρονικό ορίζοντα εικοσαετίας.

Τα βήματα της πρώτης, μετά από 23 χρόνια, μελέτης σχεδιασμού μεταφορών στη Θεσσαλονίκη, της «Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης (Μ.Α.Μ.Θ.)», μπήκαν σε ρυθμό μετά τη σύσκεψη εργασίας μεταξύ στελεχών της Αττικό Μετρό, του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας (ADT Omega). Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν τα στάδια και οι επιδιώξεις της μελέτης των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, με χρονικό ορίζοντα εικοσαετίας και του σχεδιασμού των συστημάτων μαζικών μεταφορών.

Η μελέτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, εντάσσεται σε επικαιροποιημένο Σχέδιο Μεταφορών, που στοχεύει στην έρευνα και την ανάπτυξη του συγκοινωνιακού μοντέλου για τη Θεσσαλονίκη των επόμενων ετών. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν τα στοιχεία που καθορίζουν την προσφορά και τη ζήτηση των μεταφορικών συστημάτων, ώστε να διαμορφωθούν και να αξιολογηθούν εναλλακτικά σενάρια για τα δίκτυα μεταφορικής υποδομής και τελικά να επιλεγεί το βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης δικτύου μετρό και άλλων συστημάτων ΜΜΜ.