Skip to main content

Σε τροχιά υλοποίησης το δημοτικό κτηνιατρείο Σίνδου

Πληθώρα θεμάτων που αφορούν τα αδέσποτα ζώα του δήμου Δέλτα συζητήθηκαν σε συνάντηση του δημάρχου με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων.

Ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης πραγματοποιήθηκε για τα αδέσποτα στον δήμο Δέλτα.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και Tοπικής Oικονομίας Φάνη Αλμπάνη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος περισυλλογής και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στα όρια του δήμου Δέλτα καθώς και ο σχεδιασμός στειρώσεων και αποπαρασιτώσεων σκύλων που γίνεται στο συνεργαζόμενο κτηνιατρείο.

Παράλληλα συζητήθηκε η πορεία της υλοποίησης του έργου λειτουργίας δημοτικού κτηνιατρείου που αναμένεται να γίνει στη Σίνδο.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία του δημοτικού κτηνιατρείου που θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην περίθαλψη και στείρωση των αδέσποτων που βρίσκονται στα όρια του δήμου μας» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε ότι «ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία που οφείλουμε να δώσουμε βοήθεια και περίθαλψη στα ζώα που εγκαταλείπονται στο δρόμο, συμβάλλοντας στην επιβίωση τους αλλά και στην προστασία των πολιτών. Η διοίκηση μας συνεχίζει έναν σχεδιασμό προς αυτήν την κατεύθυνση που με τη βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων υλοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα».

Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα της τοποθέτησης νέων ταϊστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα σε Αξιό Χαλάστρα και Εχέδωρο.

«Η περιοχή μας έχει πολλά αδέσποτα, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες με τη βοήθεια των εθελοντών των φιλοζωικών οργανώσεων του δήμου έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να ελέγξουμε το θέμα καθώς τα περισσότερα ζώα έχουν εξεταστεί και έχουν καταγραφεί στα μητρώα. Παράλληλα συνεχίζονται οι στειρώσεις σε πολλά ζώα τα οποία εκ του νόμου επιστρέφουμε στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι συμβάσεις με κτηνίατρο και περισυλλογέα είναι ενεργές και αποδίδουν αποτέλεσμα» τόνισε ο αντιδήμαρχος Φάνης Αλμπάνης.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι γεωπόνοι του δήμου Δέλτα Ειρήνη Γαβριηλίδου και Αλεξάνδρα Πασσάκου, υπεύθυνες για τα αδέσποτα στο δήμο Δέλτα και οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων «Άριελ» και ΟΕΦ «Κύμα».