Skip to main content

Σε βαρύ πένθος η Θήβα - Το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα η 15χρονη

Η 15χρονη που κατέληξε σήμερα από επιπλοκές του κορωνοϊού στη Θήβα είχε διαγνωσθεί θετική την Παρασκευή -Διασωληνωμένη η μητέρα της στον «Ευαγγελισμό»

Σε βαρύ πένθος έχει πέσει η κοινωνία της Θήβας μετά τον αδόκητο χαμό 15χρονης από κορωνοϊό, το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η 15χρονη διαγνώστηκε θετική την περασμένη Παρασκευή μετά από τεστ που έκανε και οι γιατροί της συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι σε καραντίνα.

Ωστόσο, λόγω και υποκείμενων νοσημάτων που είχε, καθώς έπασχε από διαβήτη, γρήγορα η κατάσταση της υγείας της χειροτέρεψε. Σήμερα το πρωί κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό και η υγεία της επιδεινώθηκε. Ένας αναισθησιολόγος της έδωσε τις πρώτες βοήθειες όμως μέσα σε λίγη ώρα άφησε την τελευταία της πνοή.

Διαβάστε ακόμη - Κορωνοϊός: Τρεις φορές πήγε στο νοσοκομείο η 15χρονη - Τι λέει το ΓΝ Θήβας

Την ίδια ώρα διασωληνωμένη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται και η μητέρα της νεαρής κοπέλας.

Μιλώντας στον Alpha, ο αδερφός της κοπέλας κατήγγειλε πως ενώ η 15χρονη είχε κορωνοϊό, παιδίατρος της είπε ότι έχει φαρυγγίτιδα. Συγκεκριμένα, με το τεστ να έχει βγει θετικό, ο παιδίατρος της είπε ότι έχει φαρυγγίτιδα και της έδωσε φάρμακα, παρόλο που η 15χρονη έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα (διαβήτη). «Είχε τα πιο κλασσικά συμπτώματα κορωνοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή» είπε ο αδερφός της.

Όπως τόνισε ο νεαρός, και ο πατέρας του και η μητέρα του έχουν νοσήσει. Στον επανέλεγχο που έγινε τη Δευτέρα, η μητέρα βρέθηκε με οξυγόνο 18% γι αυτό και νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό.

Ο πατέρας του ήταν ασυμπτωματικός, ενώ για την 15χρονη έγινε η λάθος διάγνωση. «Στέρεψα από δάκρυα, σκέφτομαι τη μάνα μου στο νοσοκομείο» είπε ο νεαρός, συγκλονίζοντας.

Ο αδερφός της άτυχης κοπέλας αναφέρθηκε επίσης και στους αρνητές του κορωνοϊού, καθώς όπως είπε, ήταν κι ο ίδιος αρνητής στην αρχή. Ωστόσο κάλεσε όσους αρνούνται ακόμα να δουν την πραγματικότητα, να σταματήσουν.

«Τα συλλυπητήρια είναι μια πολύ μικρή λέξη για να περιγράψω το δράμα που ζει ο πατέρας μου στη Θήβα και το δράμα που έχω περάσει εδώ και δύο μέρες εγώ. Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να αφήσει αυτά που κάνει και πιστεύει για τον κορωνοϊό και να προσέξει την υγεία του και την οικογένειά του. Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, δεν είναι δίκαιος, ούτε ευγενικός. Παραδέχομαι ότι κι εγώ υπήρξα αρνητής της πανδημίας λόγω του νεαρού της ηλικίας μου, η πανδημία ζει ανάμεσά μας» τόνισε.

O δήμαρχος της Θήβας, κ. Γιώργος Αναστασίου μίλησε στο protothema.gr και ανέφερε ότι η 15χρονη κοπέλα είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό αρκετές μέρες νωρίτερα και παρέμενε στο σπίτι ώσπου σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντοπνα συμπτώματα δύσπνοιας.

«Είχε διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό πριν από μερικές μέρες. Τα συμπτώματα έγιναν έντονα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Θήβας με έντονα συμπτώματα δύσπνοιας και πνευμονίας. Από όσο γνωρίζω το παιδί διασωληνώθηκε αλλά λίγο αργότερα κατέληξε. Η μητέρα του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό. Έχουμε συγκλονιστεί γιατί είμαστε μικρή κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει στο protothema.gr:

«Μπαμπάς, μαμά και κόρη πήγαν την Παρασκευή στο νοσοκομείο και στο τεστ κορωνοϊού, όπου τους έγινε διαγνώστηκαν και οι τρεις θετικοί. Ήταν όμως καλά γι αυτό και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Την Δευτέρα η μητέρα και η κόρη πήγαν ξανά στο νοσοκομείο της Θήβας γιατί δεν αισθάνονταν καλά. Η μητέρα παρέμεινε στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, όπου χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική του Ευαγγελισμού. Στις εξετάσεις που έκαναν στην κόρη την Δευτέρα, όλα έδειχναν πως πήγαιναν μια χαρά με αποτέλεσμα να την στείλουν πάλι στο σπίτι της».

Πηγή αεροφωτογραφίας: G.Tsotras