Skip to main content

Σε βαθύ κόκκινο η Λέρος - Πληροφορίες για Καστοριά, Μύκονο

Η Λέρος εντάχθηκε στο βαθύ κόκκινο έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας - Πληροφορίες για εισήγηση εμπειρογνωμόνων για Μύκονο και Καστοριά

Στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη εντάχθηκε η νήσος Λέρος της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 18-03-2021 και ώρα 06:00 και θα ισχύσουν έως και τη Δευτέρα  22-03-2021 και ώρα 06:00.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση η απόφαση πάρθηκε «κατόπιν εισήγησης μελών της Επιτροπής επιδημιολόγων, εισήγησης του δημάρχου Λέρου και λαμβάνοντας υπόψιν τη ραγδαία εκδήλωση  κρουσμάτων, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19».

Πληροφορίες για βαθύ κόκκινο σε Μύκονο και Καστοριά

Σε βαθύ κόκκινο αναμένεται να τεθούν Καστοριά και Μύκονος, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου που εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr

Τα επιδημιολογικά στοιχεία έχουν ήδη προκαλέσει συναγερμό στους επιδημιολόγους της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αναφέρει σχετικά το protothema.gr. Την Παρασκευή αναμένεται ότι θα εισηγηθούν στην Ολομέλεια την ένταξη των τριών περιοχών στο ύψιστο επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 3.465 κρούσματα και 630 διασωληνωμένους

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, 20 κρούσματα διαπιστώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και 10 στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου.