Skip to main content

Σε ξεσηκωμό καλεί ο Αμβρόσιος για την ονομασία των Σκοπίων

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και 4.000 χρόνια, είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό διοργανώνει την επόμενη Κυριακή στο Αίγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Σε εκδήλωση ο Αμβρόσιος εξέφρασε την έντονη αγωνία και ανησυχία του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προσθέτοντας πως καταδικάζει όλες εκείνες τις μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν σε μία λύση εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας και που θα θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική και εθνική της ακεραιότητα.

«Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Ολοι οι Αιγιαλείς! Για να μην μολυνθεί ακόμη περισσότερο η ιστορία μας», είπε ο μητροπολίτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24. Παράλληλα ενημέρωσε ότι η μητρόπολη διοργανώνει συλλαλητήριο, στις 21 Ιανουαρίου, ως διαμαρτυρία για την «επιχειρούμενη παράδοση του ονόματος της ''Μακεδονίας''».

«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και 4.000 χρόνια», είχε πει νωρίτερα. «Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου ''Μακεδονία'' ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ''Μακεδονίας'», είπε ακόμη.