Skip to main content

Σεφτέ στην Ανδρών ο Σκορδίλης: Να μας στηρίξει η Πάτρα (video)

«Τα παράθυρα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση έτσι κι αλλιώς, γιατί δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα», δήλωσε ο φόργουορντ του Περιστερίου.

Την πρώτη του κλήση στην Εθνική Ανδρών έλαβε ο Γάιος Σορδίλης σε ηλικία 32 ετών όμως τα «γαλανόλευκα» δεν του είναι άγνωστα.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος φόργουορντ του Περιστερίου έχει αγωνιστεί με τη Μεσογειακή Ομάδα το 2009 με την οποία κατέκτησε και αργυρό μετάλλιο, στη Β’ Ανδρών το 2012 σε μια σειρά φιλικών αγώνων και εσχάτως με τις εθνικές ομάδες 3Χ3.

«Είμαι νέος στην Εθνική ομάδα, αλλά δεύτερος σε ηλικία μετά τον Βαγγέλη Μαργαρίτη», λέει μόνος του ο ψηλός της αθηναϊκής ομάδας χωρίς να χάνει την καλή διάθεση που τον χαρακτηρίσει. «Νομίζω πως είναι θετικό το γεγονός ότι όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και έχουμε κάπως συνυπάρξει όλοι με όλους σε κάποιον σύλλογο. Είναι ένα συν για την ομάδα».

Η Βουλγαρία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη οι αντίπαλοι της Εθνικής σε αυτό το πρώτο παράθυρο των προκριματικών του Eurobasket 2021 είναι… άγνωστοι Χ για τους Έλληνες παίκτες, αλλά ξέρουν πως θα είναι διαβασμένοι όταν χρειαστεί: «Οι προπονητές θα έχουν ετοιμάσει πράγματα να μας δείξουν σε αυτές τις προπονήσεις και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Νομίζω τα παράθυρα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση έτσι κι αλλιώς, γιατί δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα. Ακόμη κι αν δεις τους παίκτες ατομικά μπορεί να κρύβει εκπλήξεις».

Ο Κερκυραίος ψηλός, όπως και οι συμπαίκτες του ξέρουν πως η παρουσία του κόσμου στον αγώνα με τη βαλκανική ομάδα θα είναι ένα συν για τo αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «Η επαρχία πάντα διψάει για μπάσκετ. Προέρχομαι κι εγώ από επαρχία και ξέρω. Θα είναι κάτι καλό να έρθουν γήπεδο, να στηρίξουν την προσπάθεια και να μπορέσουμε να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».