Skip to main content

ΣΕΚΑΠ: Στην Ξάνθη η παραγωγή των Winston - Εξαγωγές σε εννέα χώρες

Επεκτείνεται τo επενδυτικό πρόγραμμα της Japan Tobacco International για τη ΣΕΚΑΠ με την παραγωγή του Winston στο εργοστάσιο της Ξάνθης

Την εκκίνηση της παραγωγής του Winston στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Japan Tobacco International.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η παραγωγή του Winston στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της JTI να επενδύσει στη χώρα και να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της Ξάνθης σε μια σύγχρονη και βιώσιμη μονάδα παραγωγής ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Από την εξαγορά το 2018, σημειώνει η εταιρεία, η JTI επενδύει σημαντικούς πόρους για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ, έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα κονδύλι της τάξεως των 10 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού. «Παράλληλα με την επένδυση στο εργοστάσιο, μέλημα της εταιρείας συνιστά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και η συμβολή στην κοινότητα της Ξάνθης, ως ενεργό και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στη ΣΕΚΑΠ θα παράγονται πλέον τα Winston με προορισμό την ελληνική αγορά ενώ από το 2020 θα εξάγονται και σε 9 ακόμη χώρες της ΕΕ.  Στη ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσουν να παράγονται οι ιστορικές μάρκες GR, BF, Cooper.  

Το Winston είναι η δεύτερη σε πωλήσεις μάρκα τσιγάρων παγκοσμίως από το 2007. Αποτελεί ένα ιστορικό, διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, που πρώτο-κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1954 και διατίθεται σήμερα σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τη JTI.

Ο κ. Victor Crespo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI, επισκέφθηκε το εργοστάσιο με την ευκαιρία της έναρξης της νέας παραγωγής και τόνισε: "Η παραγωγή του Winston στη ΣΕΚΑΠ συνιστά 'ορόσημο' για το εργοστάσιο και τους ανθρώπους του και σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δυναμικής εποχής για την ιστορική παραγωγική αυτή μονάδα στην οποία η JTI επενδύει, αναγνωρίζοντας το θετικό αναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Τα ποιοτικά προϊόντα των διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων της JTΙ - τα οποία στο εξής θα παράγονται στην Ξάνθη - θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή τροχιά  στην οποία εισήλθε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από τον Αύγουστο του 2018 ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης».