Skip to main content

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ιστορίας και τέχνης από τη ΧΑΝΘ

Η ΧΑΝΘ διοργανώνει μία σειρά από σεμινάρια δημιουργικής γραφής και έναν τρίμηνο κύκλο μαθημάτων Ιστορίας και Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής διοργανώνει η ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

«Πώς να γράψεις διήγημα, μυθιστόρημα, θεατρικό έργο, σενάριο. Η γραφή είναι μια δημιουργική διαδικασία προσωπικής έκφρασης και επικοινωνίας, μια διέξοδος από τη δύσκολη πραγματικότητα. Γράφεις και δημιουργείς νέους κόσμους... Παρόλο που η γραφή είναι μοναχική διαδικασία, αν χρειάζεσαι πληροφορίες και υλικό μπορείς να παρακολουθήσεις το σεμινάριό μας», αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 12 εβδομάδες, ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 160 ευρώ.

Έναρξη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 18:30 - 20:30

Εισηγητής Τ. Αγγελίδης - Γκέντζος Συγγραφέας – Φιλόλογος.

Ακόμη, η ΧΑΝΘ διοργανώνει έναν τρίμηνο κύκλο μαθημάτων Ιστορίας της Τέχνης που καλύπτει θεματικά την καλλιτεχνική παραγωγή από τα χρόνια του Μεσαίωνα μέχρι τη μοντέρνα τέχνη.

«Έργα τέχνης από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα μας ταξιδεύουν στον χρόνο και στον χώρο και μας αποκαλύπτουν τον κόσμο των ιδεών, των εννοιών και των συναισθημάτων. Εικόνες ζωγραφικής, γλυπτικής, αρχιτεκτονικής, κινηματογράφου μελετώνται σε σχέση με τον λόγο, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία», τονίζει η ανακοίνωση.
 
Διάρκεια: 1 δίωρο μάθημα/εβδομάδα, Τρίτη 18:30 - 20:30

Διδάσκει: Στέλλα Αναστασάκη, Ιστορικός Τέχνης

Κόστος συμμετοχής 140 ευρώ

Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλέφωνα: 231 600 1000, εσωτ. 0832, email: education3@ymca.gr