Skip to main content

Σεμινάρια εξωστρέφειας από ΕΒΕΘ και ΣΕΒΕ

Σεμινάρια εξαγωγικής δραστηριότητας συνδιοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.
Σεμινάρια εξαγωγικής δραστηριότητας συνδιοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Τα «Εργαστήρια εξαγωγικής ετοιμότητας» θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου, από τις πέντε το απόγευμα έως τις εννέα το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΒΕΘ.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεθνοποιηθούν, καθώς και σε αυτές που ήδη έχουν εξαγωγική δραστηριότητα και η διοργάνωσή τους κρίθηκε απαραίτητη, καθώς όπως προκύπτει από διεξοδική έρευνα και επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων της Eurostat του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών & Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο παρουσιάζουν τους μικρότερους βαθμούς εξωστρέφειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών (ΕΕ-27), για το πρώτο εξάμηνο του 2010 και συγκεκριμένα είναι οι μοναδικές οικονομίες αυτής που παρουσιάζουν εξαγωγική επίδοση (εξαγωγές/ ΑΕΠ) σε μονοψήφιο αριθμό.
Η διερεύνηση της ετοιμότητας των επιχειρήσεων, καθώς και η καθοδήγησή τους, θα γίνει μέσω του εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο «8 βήματα για να εξάγω» που έχει αναπτύξει ο ΣΕΒΕ, για να βοηθήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπουν στο στίβο της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στα σεμινάρια, θα έχουν την ευκαιρία, να επιμορφωθούν από έμπειρους εισηγητές, γνώστες των εξαγωγικών διαδικασιών και της λειτουργίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων και κυρίως να έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις (coaching) μαζί τους, ούτως ώστε να λάβουν την αναγκαία υποστήριξη για τα επόμενα βήματα των επιχειρήσεών τους, ανάλογα με τις ανάγκες καθεμιάς από αυτές.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται για τα μέλη του ΕΒΕΘ στα 200 ευρώ, ενώ για τα μη μέλη στα 250 ευρώ. Σημειώνεται ότι, το κόστος του σεμιναρίου μπορεί να καλυφθεί μέσω του προγράμματος 0,45% του ΛΑΕΚ. 

Δεδομένου του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις παρακαλούνται πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και να πληρώσουν το απαιτούμενο ποσό, έως την Παρασκευή 12/11/2010.