Skip to main content

Σεμινάρια για το CERN και την αποκατάσταση μνημείων σε Καρδίτσα

Δυο σεμινάρια πραγματοποιούνται σε Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη το διήμερο 20 έως 22 Νοεμβρίου. Το πρώτο έχει θέμα «Οι ερευνητικές προκλήσεις στον χώρο της Φυσικής» και το δεύτερο «Μέθοδοι αποτύπωσης μνημ
Δυο σεμινάρια πραγματοποιούνται σε Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη το διήμερο 20 έως 22 Νοεμβρίου. Το πρώτο έχει θέμα «Οι ερευνητικές προκλήσεις στον χώρο της Φυσικής» και το δεύτερο «Μέθοδοι αποτύπωσης μνημείων πολιτισμού».

H Ένωση Φυσικών (ΕΕΦ) ανακοινώνει την πραγματοποίηση του 9ου Επιστημονικού Συμποσίου Φυσικής με θέμα «Οι ερευνητικές προκλήσεις στον χώρο της Φυσικής». Οι εργασίες του συμποσίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 στις 17.45, με ομιλίες εστιασμένες στο πείραμα του CERN για το «σωμάτιο του Θεού» Higgs. Το Σάββατο η θεματική θα εξειδικευθεί στα της Θεωρίας της Σχετικότητας και τα «βαρυντικά κύματα», ενώ την Κυριακή η εστίαση θα στραφεί στα «προσεισμικά σήματα» και στην «πρόγνωση σεισμών».

Το διατμηματικό πρόγραμμα σπουδών (ΔΠΜΣ) στην «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Μέθοδοι αποτύπωσης μνημείων πολιτισμού», απευθυνόμενο σε φοιτητές, ελεύθερους επαγγελματίες και υπαλλήλους σχετικών υπηρεσιών και φορέων. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης του ΤΑΤΜ και στο Αμφιθέατρο του ΔΠΜΣ από 21 Νοεμβρίου. Δηλώσεις για τη συμμετοχή στο σεμινάριο υποβάλλονται μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου.