Skip to main content

Σεμινάριο «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη» στη Βέροια

Από τις 14 έως 16 Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη», στη βραβευμένη δημόσιο Βιβλιοθήκη της Βέροιας από τη Future Library.

Από τις 14 έως 16 Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη», στη βραβευμένη δημόσιο Βιβλιοθήκη της Βέροιας, το οποίο διοργανώνει το Future Library και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 υπάλληλοι βιβλιοθηκών από ογδόντα βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα.

Στόχος του τριήμερου σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα οδηγήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σε κάθε περιοχή της εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη».

Η εκστρατεία προτείνει δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες καλύπτουν διάφορους τομείς: εικαστικά, θέατρο, περιπάτους μέσα στην πόλη, εργαστήρια, αναγνώσεις και αφηγήσεις. Η καλοκαιρινή εκστρατεία διασχίζει όλη τη χώρα μέσα από μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θες/νίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιάς, Καβάλα) αλλά και μικρότερες, καθώς και νησιά (Κρήτη, Πάρος, Χίος κ.α) φιλοδοξώντας να δημιουργήσει πολιτισμικές διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς.

Με εκδηλώσεις και δράσεις που απευθύνονται τόσο στα παιδιά όσο και στην εμπλοκή γονέων και ενηλίκων, θα επιχειρήσουν να ζωντανέψουν τις βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να αποτελέσουν σημεία αναφοράς των τοπικών κοινωνιών.

Το Future Library πιστεύει πως αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος, η συντονισμένη ενεργοποίηση του δυναμικού των βιβλιοθηκών μπορεί να βάλει τις βιβλιοθήκες στην καρδιά των τοπικών κοινωνιών ως κέντρα πολιτισμού, γνώσης, και ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».