Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
x

Δ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΛΙΛΤΣΗΣ

Στο εκλογοδικείο ο χαμένος της δεύτερης Κυριακής, για μόλις 78 ψήφους, Γιώργος Λίλτσης- Ποια στοιχεία επικαλείται στο αίτημα που θα εξεταστεί.

Μπορεί ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης να ήταν ο μοναδικός εν ενεργεία δήμαρχος στον νομό Θεσσαλονίκης που επιβίωσε στη «δίνη» του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο μέχρι την επίσημη ανανέωση της θητείας του στον δήμο Παύλου Μελά τον προσεχή Σεπτέμβριο το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στο εκλογοδικείο.

Και αυτό γιατί ο χαμένος των δημοτικών εκλογών στον δήμο Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης, που απώλεσε τον δημαρχιακό θώκο κυριολεκτικά στο νήμα, για μόλις 78 ψήφους στη δεύτερη Κυριακή, έχει καταθέσει ένσταση στο εκλογοδικείο για το αποτέλεσμα της κάλπης, θέλοντας να εξεταστούν τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την επανακαταμέτρηση τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος. 

Ο κ. Λίλτσης, μετά την ανακοίνωση του αποτέλεσματος, προχώρησε στο αίτημα της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων, σε έναν δήμο όπου οι εκλογές διεξήχθησαν στη σκιά των καταγγελιών για την απώλεια των 86 σφραγίδων εκλογικών αντιπροσώπων.

Επικαλούμενη στοιχεία της επανακαταμέτρησης, η πλευρά Λίλτση κατέθεσε ένσταση στο εκλογοδικείο και πλέον η δικαιοσύνη θα κρίνει εάν θα αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών στον δήμο Παύλου Μελά.

Τι έδειξε η επανακαταμέτρηση

Η παράταξη «Ανατροπή» του κ. Λίλτση, σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει σχετική ένσταση στο εκλογοδικείο, ισχυριζόμενη πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν συνάδει με καθαρή εκλογική εντολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η πλευρά του κ. Λίλτση, σε εκλογικό τμήμα, 184 συνολικά ψηφοδέλτια δεν είχαν καμία αρίθμηση και μονογραφή από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.

Σε δύο άλλα εκλογικά τμήματα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η «Ανατροπή», βρέθηκαν ψηφοδέλτια με στρόγγυλη σφραγίδα από την πίσω πλευρά, κάτι που δεν όφειλαν να έχουν.

Όπως υποστηρίζει η ίδια πλευρά, σε έτερο εκλογικό τμήμα βρέθηκαν ψηφοδέλτιο σφραγισμένο με την ένδειξη «εγκρίνεται» από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις δεν απαιτείται τέτοιου είδους έγκριση από το συγκεκριμένο όργανο. Ακόμα, βάσει των ίδιων καταγγελιών, βρέθηκαν πρωτόκολλα εκλογών, τα οποία ήταν ελλιπώς συμπληρωμένα, αφού υπήρχαν υπογραφές μελών εφορευτικών επιτροπών, χωρίς όμως να συνοδεύονται από τα αντίστοιχα ονόματα.

Χαρακτηριστικότερο ωστόσο εύρημα, όπως ισχυρίζεται η πλευρά της παράταξης «Ανατροπή», είναι ότι βρέθηκαν ψηφοδέλτια από την παράταξη του νυν δημάρχου που κανονικά δεν θα έπρεπε να καταμετρηθούν ως έγκυρα, καθώς είχαν μουτζούρες και μονογραφές, κάτι που δεν προβλέπεται.

Ένα τελευταίο στοιχείο που κατέθεσε η πλευρά της παράταξης Λίλτση ήταν το ότι, όπως υποστηρίζει, άτομα που παρέστησαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι την πρώτη Κυριακή των εκλογών σε εκλογικά τμήματα του δήμου Παύλου Μελά, στην επανακαμέτρηση έδωσαν το "παρών" ως εκλογικοί αντιπρόσωποι της παράταξης Δεμουρτζίδη.

Η διαδικασία στο εκλογοδικείο έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και συνεχίζεται με την κατάθεση των στοιχείων από πλευράς της παράταξης «Ανατροπή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, η υπόθεση της απώλειας των σφραγίδων των δικαστικών αντιπροσώπων παραμένει στο τοπικό τμήμα ασφαλείας Παύλου Μελά, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί σχεδόν δύο μήνες μετά ο σχηματισμός της δικογραφίας που θα κατατεθεί στην αρμόδια εισαγγελία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ