Skip to main content

Σέντρα στο Μουντιάλ

Αυλαία ανοίγει στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, με την αναμέτρηση της διοργανώτριας Νότιας Αφρικής με το Μεξικό. Προηγήθηκε εντυπωσιακή τελετή έναρξης.
Ανοίγει η αυλαία στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, με την αναμέτρηση της διοργανώτριας Νότιας Αφρικής με το Μεξικό στις πέντε το απόγευμα στη πρωτεύουσα της χώρας, Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Ουζμπέκος, Ραβσάν Ιρμάτοφ θα σφυρίξει για πρώτη φορά στην κορυφαίαδιοργάνωση, που για τις επόμενες 30 ημέρες θα απασχολήσει την παγκόσμιαποδοσφαιρική κοινότητα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ καιστον αγωνιστικό χώρο θα παραταχθούν δύο ομάδες, που θεωρούνται -καιαντικειμενικά είναι- αουτσάιντερ στην διοργάνωση. Το δεύτερο ματς τηςημέρας είναι στις 21.30 μεταξύ Γαλλίας και Ουρουγουάης.

Η Εθνική Ελλάδος θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το Σάββατο στις 14
:30 απέναντι στην ομάδα της Νότιας Κορέας.

Εντυπωσιακή τελετή έναρξης

 Εντυπωσιακή ήταν η 30λεπτη τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες χορευτές και μουσικοί (συνολικά 1.581 άτομα), παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε 215 χώρες.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ και κεντρικό θέμα της ήταν το «καλωσήλθατε στο σπίτι του κόσμου».

Μεγάλος απών, ο Νέλσον Μαντέλα, καθώς ο ηγέτης της Νότιας Αφρικής δεν παρέστη στην τελετή έναρξης, λόγω της τραγωδίας που έπληξε την οικογένεια του ιστορικού ηγέτη της χώρας, λίγες ώρες πριν την αυλαία του Μουντιάλ, του θανάτου της 13χρονης δισέγγονής του, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα επιστρέφοντας από συναυλία αφιερωμένη στο Μουντιάλ.