Skip to main content

Σέρρες: Ελληνο-αμερικανικός επενδυτικός όμιλος αγόρασε τη ΣΕΡΚΟ

Η σερραϊκή κονσερβοποιΐα, εξαγοράσθηκε από την Pisando Holdings, θυγατρική της αμερικανικής επενδυτικής ALINIAN. Τα επόμενα βήματα ανάπτυξης.

Ένα ελληνο-αμερικανικό χέρι βοηθείας απλώθηκε στη σερραϊκή κονσερβοποιΐα ΣΕΡΚΟ Α.Ε., η οποία στις αρχές του καλοκαιριού, εξαγοράσθηκε από την Pisando Holdings Ltd, με έδρα την Κύπρο, εταιρεία του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Alinian Capital Group.

H ΣΕΡΚΟ, εταιρεία που δημιούργησε στις Σέρρες η οικογένεια Βαβαλίδη, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την κινεζική επίθεση που σάρωσε τον ευρωπαϊκό κλάδο της βιομηχανικής τομάτας όπως και την πρωτογενή παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος στη χώρα μας, που αποτελούσε μια πολύ δυναμική καλλιέργεια, στο κάμπο των Σερρών, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και στον Έβρο.

Η Pisando εξαγόρασε το 80% της ΣΕΡΚΟ και επένδυσε σε πρώτη φάση 2 εκατ. ευρώ, με προγραμματισμένες επενδύσεις επιπλέον 2 εκατ.ευρώ το 2016 για ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ της εξασφάλισε κεφάλαια κίνησης για να μπορέσει να κινηθεί εξαγωγικά σε νέες αγορές, στις ΗΠΑ, στα Η.Α. Εμιράτα, τη Νότιο Αφρική και την Ευρώπη.

Η Pisando έχει δημιουργήσει την εμπορική Alinian Trading με έδρα την Αθήνα, έχει στην ιδιοκτησία της πετρελαϊκή εταιρεία,ενώ βρίσκεται υπό σύσταση ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία θα συμμετέχουν και Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού.

Η ΣΕΡΚΟ, γυρνάει σελίδα και σαν SERCO FOODS, επιχειρεί να αξιοποιήσει τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τομάτας που παράγονται στο νομό Σερρών αλλά και σε Κιλκίς, Δράμα, Έβρο.

Αναφερόμενος στην εξαγορά ο εκπρόσωπος των επενδυτών και υπεύθυνος μάρκετινγκ, κ. Αδάμ Κοσσιώρης είπε ότι πίσω από τις ΑLINIAN και Pisando, είναι και ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες, που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας, επενδυτές όπως ο κ. Φράνκ Κουγκεντάκης.

Η SERCO φέτος θα επεξεργαστεί περί τις 10.000 τόνους τομάτας, προϊόν που θα κατευθυνθεί στην αγορά του cattering. Με την εταιρεία να έχει τη δυνατότητα υποστήριξης των παραγωγών, εκτιμάται ότι στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο η παραγωγή στο χωράφι, μπορεί ως και να πενταπλασιαστεί στο νομό Σερρών.

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο στο Σκούταρι, έχει παραγωγική δυναμικότητα 1.800 tn/ ημέρα. Το εργοστάσιο στον Τράγιλο, είναι ανενεργό.

«Με το SERCO FOODS συμβολίζουμε τα βήματα ανάπτυξης που θα κάνει η εταιρεία. Σκοπός είναι να περάσουμε και στην αξιοποίηση των φρούτων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή, εάν προλάβουμε, κάνοντας αρχή από φέτος , με την επεξεργασία μήλων και τη διάθεσή τους στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής όπως και στη ποτοποιΐα», πρόσθεσε ο κ. Κοσσιώρης.