Skip to main content

Serie A: Πιέζουν οι ομάδες, καμία εγγύηση από την κυβέρνηση

Οι ομάδες απορούν που από τις 4/5 θα επιτρέπεται στους παίκτες να τρέξουν στο πάρκο και να προπονηθούν πιο έντονα κι όχι στις εγκαταστάσεις τους.

Πιέσεις από τις ομάδες της Serie A ώστε να αρχίσουν τις προπονήσεις δέχεται η ιταλική κυβέρνηση με την διοργανώτρια αρχή ν’ απειλεί για νομική διαμάχη σε περίπτωση ακύρωσης της σεζόν.

Οι σύλλογοι γνωρίζουν ότι η τελική ημερομηνία για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι η 14η Ιουνίου κι αν ξεπεραστεί αυτή, τότε το πιο ρεαλιστικό σενάριο θα είναι η οριστική ακύρωση της ποδοσφαιρικής χρονιάς κάτι το οποίο θα σήμανε τεράστια οικονομική ζημιά.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, έχει οριοθετήσει την επιστροφή των ομάδων στα προπονητικά τους κέντρα στις 18 Μαΐου, αν και πάλι τόνισε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα βέβαιη η ημερομηνία καθώς όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ομάδες απορούν που από τις 4 Μαΐου θα επιτρέπεται στους ποδοσφαιριστές να τρέξουν στο πάρκο και να προπονηθούν πιο έντονα κι όχι στις εγκαταστάσεις των συλλόγων τους με τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις, χαρακτηρίζοντας μη λογική την απόφαση που έχει παρθεί.

«Θέλουμε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις 18 Μαΐου, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα υπάρξουν και πρωταθλήματα. Πάντως, είναι χαζά όσα ακούγονται περί πρόθεσης της κυβέρνησης να μη συνεχιστεί η σεζόν, αν και η επιστημονική κοινότητα αυτή τη στιγμή θα χαιρόταν πολύ αν άκουγε ότι θα ακυρωθεί οριστικά η ποδοσφαιρική χρονιά», ήταν η τελευταία τοποθέτηση του κ. Σπανταφόρα.