Skip to main content

Σέρρες: Αγωγή του πρώην Αναπλ. Διοικητή του Νοσοκομείου κατά του πρώην Αναπλ. Αντιπροέδρου

Αφορμή, τα όσα υποστήριξε πριν από μήνες στα Μέσα Eνημέρωσης ο κ. Ρούσσος κατηγορώντας τον κ. Κυριακίδη πως «ήρθε να κάνει γυμναστική στα ασθενοφόρα».
Αγωγή κατά του τότε Αναπληρωτή Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Σερρών κ. Αναστάσιου Ρούσσου υπέβαλε, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ακριτική Φωνή», ο πρώην Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών κ. Γιώργος Κυριακίδης.

Αφορμή, τα όσα υποστήριξε πριν από μήνες στα Μέσα ενημέρωσης ο κ. Ρούσσος κατηγορώντας τον κ. Κυριακίδη πως «ήρθε να κάνει γυμναστική στα ασθενοφόρα». Ο κ. Κυριακίδης θα βρίσκεται στις Σέρρες την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 και με αγωγή που κατέθεσε ζητά αποζημίωση από τον κ. Ρούσσο.

Οι βολές κατά του κ. Ρούσσου συνεχίζονται αποκαλύπτοντας στην εφημερίδα πως «εγώ μπήκα με όρεξη και διάθεση στο Νοσοκομείο Σερρών τιμώντας την υπογραφή μου και βρήκα στη θέση του Διοικητή μου τον κ. Ρούσσο.

Ο κ. Ρούσσος μου μιλούσε στον ενικό και μου έκανε μάλιστα και παρατηρήσεις. Έλεγε θα γράψεις αυτά που σου λέω εγώ και μου έδινε οδηγίες. Όταν είδα ότι γελούσαν οι κοπέλες δίπλα μου τον ρώτησα εσείς ποιος είστε; Μήπως ο κ.Αντώνης Τσίτρος;

Ο ίδιος άνθρωπος δεν προσπάθησε να μου αφαιρέσει την προσωπική μου σφραγίδα και τότε το αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή η γραμματέας μου και τον σταμάτησε;». Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι ο κ.Ρούσσος θα έκανε κάτι τέτοιο, απάντησε «κοντά στο νου και η γνώση. Γιατί έστειλαν τα απειλητικά μηνύματα; Έτσι για την πλάκα;

Βρήκαν άνθρωπο που να φοβάται; Σε μια ηλικία 59 ετών να ενδίδω στο φόβο και στις δικές τους απειλές; Από ποιους; Από τους τιποτένιους και τους παλιανθρώπους που έκαναν αυτά που έκαναν στο Νοσοκομείο; Για όνομα του Θεού. Εν απουσία μου παραβίασε το γραφείο μου και προσπάθησε να μου πάρει την σφραγίδα ο κ.Ρούσσος και το αναφέρω αυτό στο έγγραφο μου».

Ακόμα ο κ.Κυριακίδης στέλνει μέσα από την εφημερίδα και το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «δεν κατάλαβαν ότι εγώ ήμουν 25 χρόνια εκλεγμένος και δεν ήμουν κανένα παιδάκι, άπειρο, άπλαστο, απαίδευτο, Είχα την κοινωνική μου συμμετοχή και επαγγελματική ανάδειξη. Σε εμένα πήγαν να μου πουλήσουν πνεύμα;».

Κυριακίδης «Πού πήγαν τα λεφτά από το παγκάρι;»

Ο κ. Κυριακίδης προχωρά σε νέες καταγγελίες και θέτει ένα ακόμα ερώτημα μέσω της εφημερίδας μας. «Από το παγκάρι της Εκκλησίας του Νοσοκομείου Σερρών που πήγαν τόσες χιλιάδες ευρώ; Αυτά τα λεφτά πού πήγαν και ποιος τα πήρε;  Δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιοι έπαιρναν τα χρήματα;

Ήξερα ότι υπήρχε μια επιτροπή και μάλιστα είχε αγοράσει και μια μηχανή με κέρματα και χαρτονομίσματα. Άρα, λοιπόν, είχαν έσοδα, αλλιώς δεν αγοράζεις μηχανή;».

«Δεν με διόρισε ο Αβραμόπουλος»

Ακόμα, ο κ.Κυριακίδης απαντά και για όσα είχαν γραφτεί στον Τύπο περί διορισμού του από τον τότε υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν με διόρισε ο κ,Αβραμόπουλος, όπως γράφτηκε, αλλά με πρότειναν από το Γραφείο του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή». Τέλος, να σημειωθεί ότι εφημερίδα μας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Αναστάσιο Ρούσσο, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Τι έλεγε τότε στα Μέσα ο κ. Αναστάσιος Ρούσσος
«Ήρθε ο κ. Κυριακίδης να κάνει γυμναστική στα ασθενοφόρα;»

«Τον κ. Κυριακίδη ο υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος φαίνεται να τον έστειλε ως επιθεωρητή ΣΔΟΕ και όχι ως αναπληρωτή διοικητή. Το Νοσοκομείο Σερρών μετά το Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήταν το δεύτερο Νοσοκομείο σε θέση για την οργάνωσή του, ενώ μετά την έλευση του κ. Κυριακίδη που ήρθε από το πουθενά, χωρίς γνώσεις διοίκησης και τοποθετήθηκε σε ένα νοσοκομείο που λειτουργούσε άψογα με τη συνεργασία των γιατρών, της διοίκησης και των εργαζομένων, το έφτασε στην τελευταία θέση. Απαράδεκτα μας έκρινε όλους και μας αποκάλεσε κλέφτες.

Κατηγόρησε τον πρώην αναπληρωτή διοικητή κ. Αθανάσιο Κόϊο, ο οποίος ελεγχόταν για τις πράξεις του από τρεις επιτροπές, κατηγόρησε τον κ. Κόϊο έναν άνθρωπο με κύρος ,που πολλές επιχειρήσεις τον θέλανε για την διοίκηση των επιχειρήσεών τους. Μας αποκάλεσε κλέφτες, χωρίς να ελέγξει τίποτα. Σε εμένα έκανε παρατηρήσεις για θέματα μηχανολογίας, που όλοι γνωρίζουν ότι έχω δύο πτυχία (κατωτέρας και ανώτερης σχολής) Μηχανολόγου και Μηχανικών αυτοκινήτων. Ο κ. Κυριακίδης ήρθε για να κάνει γυμναστική στα ασθενοφόρα; Ο κ. Κυριακίδης έσπειρε τη διχόνοια στο Νοσοκομείο, υπήρχε μια άψογη συνεργασία μεταξύ όλων στο Νοσοκομείο και τους δύο τελευταίους μήνες δημιουργήθηκε μια κακία και μια αντιπάθεια.

Ο κ. Δελής ζητούσε διοίκηση χαμηλών τόνων το οποίο εκμεταλλεύτηκε κ. Κυριακίδης και έκανε τοποθετήσεις βαριές κατά πολλών ανθρώπων. Δεν ανέχομαι από άσχετους να σχολιάζουν ανθρώπους που δίνουν τη ζωή τους για το Νοσοκομείο. Πήρε πόρτα πόρτα τα συνεργεία και ρωτούσε για τις τιμές για τη συντήρηση των ασθενοφόρων.

 Το αναφέρω, γιατί έχω στοιχεία, ο κ. Κυριακίδης ήρθε ως επιθεωρητής ΣΔΟΕ, δεν παρήγαγε έργο για την θέση που κατείχε και ασχολιόταν με ελέγχους σε τιμολόγια και σε διευθύνσεις που δεν ήταν αρμοδιότητά του. Μας χαρακτήρισε άμεσα ή έμμεσα κλέφτες, ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση εναντίον του για υπεξαίρεση χρημάτων».


Πηγή: Εφημερίδα Σερρών «Ακριτική Φωνή»