Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΣΕΡΡΕΣ: ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΥΜΕΝΟ ΨΑΡΑ

Βρέθηκε το μπουφάν, κανένα όμως ίχνος από τον ίδιο που παρασύρθηκε από τα κύματα στα ανοιχτά του Στρυμονικού κόλπου. Ήταν δεινός αλιέας χταποδιών

Στην επιχείρηση εντοπισμού του 57χρονου ψαρά που χάθηκε χθες, όταν έπεσε από το σκάφος του, παίρνουν μέρος πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα αεροσκάφος τύπου Καναντέρ, επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής, αλλά και δύτες.

Το έργο των συνεργείων διάσωσης δυσχεραίνουν τα θολά νερά και όσο περνούν οι ώρες η αγωνία της οικογένειάς του κορυφώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, ο υπάλληλος του 57χρονου, ο οποίος επίσης επέβαινε στο σκάφος, ανέφερε στους λιμενικούς ότι τους χτύπησε ένα δυνατό κύμα και ο ψαράς έπεσε στη θάλασσα. Ο 57χρονος, όπως κατέθεσε ο νεαρός υπάλληλος, του ζήτησε να μεταφέρει το σκάφος σε ασφαλές λιμάνι της Καβάλας και ο ίδιος θα κολυμπούσε ως την ακτή. Για το λόγο αυτό φαίνεται ότι έβγαλε το μπουφάν και τις μπότες που φορούσε.

Ο 57χρονος ήταν δεινός κολυμβητής, αλλά την ώρα που έπεσε στο νερό επικρατούσε θαλασσοταραχή.
Στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, από όπου καταγόταν, τα δυο του παιδιά, οι συγγενείς και οι φίλοι αγωνιούν για την τύχη του και αναμένουν κάποιο νέο από τα συνεργεία διάσωσης.
Αρκετοί συγχωριανοί και συνάδερφοί του συμμετέχουν στις έρευνες κι όπως έλεγαν ήταν από τους πιο ικανούς στον εντοπισμό χταποδιών και μάλιστα είχε μια δική του μέθοδο, που τον καθιέρωσε στο χώρο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ