Skip to main content

Προμαχώνας: Μεταφορά αλβανικών ελικοπτέρων με προορισμό την Πολωνία για επισκευή

Δύο AS 532 AL Cougar, που ανήκουν στην Αλβανία, πέρασαν από τον Προμαχώνα με προορισμό την Πολωνία για την προγραμματισμένη επισκευή τους

Από τα σύνορα του Προμαχώνα πέρασε χθες τα ξημερώματα οχηματοπομπή που μετέφερε δύο ελικόπτερα.

Επρόκειτο για δύο AS 532 AL Cougar, τα οποία μεταφέρονταν από την Αλβανία στην Πολωνία για την προγραμματισμένη επισκευή τους από την εταιρεία “Heli one“, στο πλαίσιο της Συνεργασίας Υποστήριξης NSPO.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα sot.com.al, η πομπή με αφετηρία την Αλβανία έφτασε στις 2 Μαρτίου του 2022 στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, συνοδευόμενη από τις αλβανικές αρχές. Από εκεί, μέσω της Ελλάδας, ο αμυντικός εξοπλισμός θα έφτανε στην Πολωνία, όπου ήταν προγραμματισμένη η γενική επισκευή του

Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τα AS 532 Cougar εισήλθε μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς από την Αλβανία στην Ελλάδα στις 2 Μαρτίου του 2022 και έφτασε τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Μαρτίου στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Σημειώνεται ότι η είδηση είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου αναφέροντας πως πρόκειται για μεταφορά αμυντικού εξοπλισμού από την Ελλάδα προς την Ουκρανία, κάτι όμως που δεν ισχύει.