Skip to main content

Σέρρες: Αρκούδα προκάλεσε ζημιές στην Καστανούσσα και στο Καλοχώρι

Εμφανίστηκε αρκούδα η οποία προκάλεσε ζημίες στις περιοχές Καστανούσσας και Καλοχωρίου των Σερρών - Ανακοίνωση από τον δήμο Σιντικής.

Αρκούδα έκανε την εμφάνισή της και προκάλεσε ζημιές στις περιοχές Καστανούσσας και Καλοχωρίου στις Σέρρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Σιντικής.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση, εμφανίστηκε αρκούδα η οποία προκάλεσε ζημίες στις περιοχές Καστανούσσας και Καλοχωρίου (Παλαιά Καστανούσσα και περιοχή Καπέρ).
 
Ο δήμος Σιντικής απευθύνει έκκληση ώστε οι κάτοικοι κι οι κτηνοτρόφοι των ανωτέρω Κοινοτήτων και της ευρύτερης περιοχής να λάβουν προληπτικά μέτρα όπως παρακάτω:
 
1. Τοποθέτηση των σκουπιδιών μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
2. Αποφυγή ρίψης σκουπιδιών και σφαγείων σε χώρους Κτηνοτροφικών μονάδων και σε κοινόχρηστους χώρους που προσελκύουν την αρκούδα.
3. Συλλογή απορριμμάτων από τους εξωτερικούς χώρους καθώς και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί τροφική πηγή για την αρκούδα.
 
Καταληκτικά σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «έχει ήδη διενεργηθεί αυτοψία στις παραπάνω περιοχές από τον κ. Καραπαναγιωτίδη Χριστόδουλο, Δασολόγο του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου και από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Διοίκησης &  Διαχείρισης Δασών, και από τον κ. Ναζηρίδη Θεόδωρο, Γενικό Δ/ντή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπολης κ. Ιωακειμίδη Χρήστο. Επίσης η Υπηρεσία του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου αξιολογεί τα περιστατικά προσέγγισης της αρκούδας και ενεργεί σύμφωνα με το νόμο και τις ισχύουσες Διαταγές».