Skip to main content

Αντιπαράθεση σε σχολείο των Σερρών για τη ζωγραφιά με το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ

Ο διευθυντής του γυμνασίου Σκοτούσσας Σερρών κάνει λόγο για δύο διαφορετικά περιστατικά τα οποία συνενώθηκαν - Τι λέει το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κάνει λόγο ο διευθυντής του γυμνασίου της Σκοτούσσας Σερρών αναφορικά με την είδηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας από στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Σερρών για μαθητή του σχολείου που πήρε αποβολή γιατί ζωγράφισε το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, το γνωστό ήλιο πράσινου χρώματος.

Ο διευθυντής του γυμνασίου Βασίλης Εμμανουηλίδης σε δηλώσεις του στο ethnos.gr αναφέρει ότι ένας μαθητής αποβλήθηκε από το μάθημα για ανάρμοστη συμπεριφορά γιατί έκανε φασαρία. Την ίδια μέρα ένας άλλος μαθητής σε άλλο τμήμα του Γυμνασίου κατά την διάρκεια των καλλιτεχνικών ζωγράφισε τον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

«Ως όφειλε η καθηγήτρια πήρε την ζωγραφιά του μαθητή γιατί δεν επιτρέπεται να ζωγραφίζουν μέσα στην αίθουσα σύμβολα πολιτικών κομμάτων. Δεν τον απέβαλε ενώ ο μαθητής συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της. Τα περιστατικά έγιναν σε δύο διαφορετικά τμήματα. Πώς συνενώθηκαν, δεν ξέρω τι να πω» είπε στο ethnos.gr ο κ. Εμμανουηλίδης και πρόσθεσε: «Είναι fake news καθαρό. Η καθηγήτρια θα ακολουθήσει τη νομική οδό. Δικαίωμα της είναι φυσικά. Έχει και την έγκριση του προϊσταμένου. Ο κύριος αυτός έχει απασχολήσει και το δήμο και έχει αγωγές και από το δήμο Ηράκλειας».

Το περιστατικό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου έγινε γνωστό από το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Σερρών, Πασχάλη Τόσιο. «Συνένωσε τις δύο ιστορίες σε μία και είπε ότι o 13χρονος ζωγράφισε τον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ, η καθηγήτρια δυσαρεστήθηκε και τον απέβαλε. Αστεία πράγματα» πρόσθεσε ο Γυμνασιάρχης.

Τι λέει το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ

Σε επικοινωνία που είχε με τη Voria.gr ο κ. Τόσιος, επικαλούμενος πληροφορίες από το περιβάλλον του μαθητή, μεταφέρει μία άλλη εκδοχή του περιστατικού. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, πράγματι, όπως έμαθε αργότερα και για αυτό διόρθωσε την αρχική του ανάρτηση, δεν αποβλήθηκε ο μαθητής που ζωγράφισε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η καθηγήτριά του δεν του έκανε απλώς παρατήρηση αλλά έσκισε την κόλλα με τη ζωγραφιά. Στη συνέχεια ένας άλλος μαθητής του σχολείου, από άλλη τάξη, διαμαρτυρήθηκε σε δεύτερο χρόνο για τη συμπεριφορά της καθηγήτριας η οποία τελικά τον απέβαλε. «Ήταν μια χιουμοριστική ζωγραφιά του μαθητή αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν το 2021 οι καθηγητές να σκίζουν τις ζωγραφιές των παιδιών», συμπλήρωσε.