Skip to main content

KIDS SAVE LIVES: Ανοιχτό μάθημα πρώτων βοηθειών στις Σέρρες

Το πρόγραμμα έχει ήδη φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα για τα δεδομένα της Ελλάδας, καθώς μαθητές και πολίτες έσωσαν ζωές συνανθρώπων τους.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στο μάθημα πρώτων βοηθειών που διοργανώθηκε στις Σέρρες από την οργάνωση KIDS SAVE LIVES με 500 μικρούς και μεγάλους να αφήνουν το σπίτι τους και τις υποχρεώσεις για να δώσουν το παρών σε ένα βιωματικό μάθημα ζωής.

Για τέσσερις ώρες όσοι έδωσαν το παρών δωρεάν μέσω του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» το οποίο εγκρίνει το Υπουργείο Παιδείας κ είναι κατάλληλο τόσο για παιδιά όσο και για τους ενηλίκους!!

Το πρωτότυπο πρόγραμμα Α’ Βοηθειών εκπαιδεύει αυτή τη στιγμή δεκάδες χιλιάδες παιδιά άνω των 10 ετών μέσα στα ελληνικά σχολεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την κατάλληλη εκπαίδευση-προετοιμασία μαθητών και εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν οι ίδιοι επείγουσες καταστάσεις για την ζωή των συνανθρώπων τους.

Το πρόγραμμα έχει ήδη φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα για τα δεδομένα της Ελλάδας, καθώς μαθητές και πολίτες έσωσαν ζωές και τοποθέτησαν με προσωπικό αγώνα και όραμα δεκάδες Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές στα σχολεία κ τις κοινότητες τους.

Το ίδιο αναμένεταο να γίνει και στην πόλη των Σερρών αφού ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης έχει εξαγγείλει την μαζική τοποθέτηση απινιδωτών σε δημόσιους χώρους όλου του Νομού.