Skip to main content

Σέρρες: Έκλεψαν 28.000 ευρώ από 86χρονη-Της είπαν ότι τραυματίστηκε η κόρη της

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε το ποσό των 26.650 ευρώ - Οι δράστες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν και έναν 84χρονο, χωρίς να τα καταφέρουν.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών 32χρονος Βούλγαρος υπήκοος και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός συνεργού του, ενός 47χρονου Βούλγαρου υπήκοου για διάπραξη απατών κατά εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε ο 32χρονος, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα μαζί με συνεργούς του, τηλεφώνησαν σε 86χρονη, προσποιούμενοι τον γιατρό και με το πρόσχημα του σοβαρού τραυματισμού της κόρης της κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση, επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν 84χρονο άνδρα προσπαθώντας να του αποσπάσουν επίσης το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 26.650 που αποδόθηκε στη συνέχεια στην ηλικιωμένη γυναίκα. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των ανωτέρω αλλοδαπών είχε σχηματιστεί δικογραφία για τηλεφωνικές απάτες που έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, σε περιοχές των Σερρών και της Λάρισας.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.