Skip to main content

Σέρρες: Ένα βίντεο φόρος τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Οι Σέρρες και η λίμνη Κερκίνη ένα από τα αγαπημένα σκηνικά του βραβευμένου σκηνοθέτη, αφού πραγματοποίησε γυρίσματα για δύο ταινίες του.

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται από τον αιφνίδιο θάνατο του εμβληματικού κινηματογραφιστή της χώρας Θόδωρου Αγγελόπουλου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της νέας του ταινίας.

Οι Σέρρες και η λίμνη Κερκίνη ένα από τα αγαπημένα σκηνικά του βραβευμένου σκηνοθέτη, αφού πραγματοποίησε γυρίσματα για δύο ταινίες του, «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» και «Το λιβάδι που δακρύζει».

Ο Μιχάλης Παντσίδης δημοσιοποίησε ένα μουσικό video για την περιοχή που μεγαλούργησε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος αφιερώνοντας του το με αφορμή τα εννέα χρόνια από τον θάνατό του.

«Οι λίμνες... Πρόσεξες ποτέ τις λίμνες;

Δεν είναι σαν τις θάλασσες.Οι θάλασσες μιλούν...Τραγουδούν.

Οι λίμνες ονειρεύονται!!!» (Αλκυόνη Παπαδάκη)

Ενα βίντεο φόρος τιμής στον σημαντικότερο κινηματογραφιστή που ανέδειξε η χώρα μας κι έναν από τους σπουδαιότερους του παγκόσμιου κινηματογράφου, που οι περισσότεροι στην ευρύτερη περιοχή του χωριού μας, μπορεί να μην γνώριζαν ούτε τα έργα ούτε την τέχνη του. Μας τίμησε, ωστόσο, με το να κάνει γυρίσματα σε δύο ταινίες του ("Το μετέωρο βήμα του πελαργού" και "Το λιβάδι που δακρύζει"). Η πρώτη μας "επαφή" μαζί του ήταν στην πρώτη ταινία, που ήταν μονάχα κάποιες σκηνές στις όχθες του ποταμού Στρυμονα. Ξαναγύρισε, όμως για να δημιουργήσει και να στήσει το μεγαλύτερο σκηνικό που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Ένα ολόκληρο χωριό στον πυθμένα της λίμνης Κερκίνη, ακριβώς δίπλα στο ανάχωμα που μας χωρίζει από τη λίμνη. Στην πορεία και ενώ το χωριό έπαιρνε πια μορφή, οι συγχωριανοί μας ανακάλυψαν και γνώρισαν τον άνθρωπο Θόδωρο Αγγελόπουλο, πέρα από το μύθο. Έγινε απλά ο Θόδωρος, ένας δικός τους άνθρωπος.

Σε αυτόν, λοιπόν αφιερώνεται το βίντεο, που γυρίστηκε στο ίδιο τόπο με αυτόν της ταινίας. Γιατί σήμερα κλείνουνε 9 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του.

Τελικά δάκρυσε το λιβάδι σου κ. Αγγελόπουλε.