Skip to main content

Σέρρες: Η φωτογραφία του 8χρονου Κυριάκου σε χειραψία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ο δήμαρχος έδωσε στον πρωθυπουργό μία παλιά φωτογραφία, όταν ο οκτάχρονος τότε Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε το χέρι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Μία φωτογραφία από τα... παλιά επέλεξε να χαρίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Σέρρες.

Ο δήμαρχος έδωσε στον πρωθυπουργό μία κορνίζα με αναμνηστική φωτογραφία από τα μέσα του 1970 όταν ο 8χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε το χέρι στον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός χαμογέλασε και συγκινήθηκε από την κίνηση-έκπληξη του δημάρχου.

Μάλιστα, δήλωσε πως θα τοποθετήσει τη φωτογραφία στο γραφείο του για να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο «έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας».

«Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο δήμαρχος ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του '70, όπου ένα μικρό αγόρι με μια ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήμουν 8 χρόνων και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας, του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ», είπε ο πρωθυπουργός.