Skip to main content

Σέρρες: Λουκέτο σε παράνομο γηροκομείο-Δεν τηρούνταν ούτε τα μέτρα για κορωνοϊό

Χειροπέδες σε ημεδαπό που εκμίσθωνε παράνομα δωμάτια σε ηλικιωμένους και σε άτομα με κινητικά προβλήματα - Δεν τηρούνταν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Παράνομο ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων σε περιοχή των Σερρών εντόπισαν χθες το μεσημέρι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ενώ συνέλαβαν έναν ημεδαπό, υπεύθυνο του ξενώνα.

 

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς λειτουργούσε από την 31η Αυγούστου 2020 ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διατυπώσεις και συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης των ατόμων που διέμεναν στον ξενώνα, στην περιοχή του Λιθότοπου, κοντά στη λίμνη Κερκίνη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους του ξενώνα, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν έναντι χρηματικής αμοιβής 10 άτομα, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, 3 άνδρες και 7 γυναίκες, από 47 έως και 88 ετών. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 339 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές.

Επιπλέον, δεν τηρούνταν τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ οι διαμένοντες, με μέριμνα των αρμόδιων κοινωνικών Υπηρεσιών, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την περίθαλψη τους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της έκθεσης, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ο παράνομος ξενώνας σφραγίστηκε από τον δήμο Ηράκλειας.

Φωτογραφία αρχείου