Skip to main content

Σέρρες: Μητροπολίτης έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα Covid

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος έστειλε την αστυνομία σε μοναχές στο χωριό Φαιά Πέτρα καθώς δεν τηρούσαν τα μέτρα καταπολέμησης του κορωνοϊού

Μέχρι και την αστυνομία έστειλε στο μοναστήρι στο χωριό Φαιά Πέτρα ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος προκειμένου να συνετίσει τις μοναχές να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, η μη χρήση μάσκας στους χώρους του μοναστηριού αλλά και γενικότερα η μη χρήση μέτρων τον στεναχώρησε. Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει οι ίδιες οι μοναχές να καταλάβουν πως δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους, ούτε να είναι ανεξέλεγκτες.

«Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος και πάρα πολύ αυστηρός απέναντι στους υπεύθυνους που είναι στο μοναστήρι για αυτό το θέμα», ανέφερε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ στις Σέρρες.

«Θα σας πω, εγώ ο ίδιος έστειλα την αστυνομία για να έχουν τον φόβο ότι δεν είναι ανεξέλεγκτοι αλλά δεν μπορεί να γίνεται κάθε μέρα. Αυτό είναι θέμα ευθύνης του ανθρώπου που είνια υπεύθυνος σε έναν τόπο. Πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά και να μην κάνουμε του κεφαλιού μας... Είπα της μοναχής να προστατευτεί τόσο ίδια όσο και να προστατεύσει τους πιστούς που έρχονται στο μοναστήρι. Ούτε μπορεί να είναι ένα μοναστήρι κέντρο αντιρησιών. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ή υπάρχει η κεφαλή, η οποία καθοδηγεί τα πράγματα, καλώς ή κακώς, ή κάνει ο καθένας του κεφαλιού του» δήλωσε, ζητώντας από τις μοναχές των μοναστηριών της περιφέρειάς του να σέβονται τα μέτρα που αποσκοπούν στη δημόσια υγεία.

Ο μητροπολίτης παράλληλα αναφέρθηκε και στη νέα εγκύκλιο για την είσοδο με rapid test στις Εκκλησίες αναφέροντας πως «η εγκύκλιος αυτή, που δεν είναι ακριβώς εγκύκλιος, είναι μία πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό, έρχεται ως συνέχεια από των προηγουμένων εγκυκλίων, τις οποίες απέστειλε η Σύνοδος προς το λαό μας για αυτό το θέμα. Βλέπετε ότι πρώτον τα ΜΜΕ και δεύτερον τα πολιτικά κόμματα στέφονται κατά της εκκλησίες για τον λόγο ότι εξαιρέθηκε από τα μέτρα ελέγχου κατά την είσοδο στην ΕΚκλησία. Εμείς θέλουμε να προλάβουμε κάποια προβλήματα και να πούμε ότι στις Εκκλησίες τηρούνται τα μέτρα ακόμη σχετικά με τον αριθμό εισερχομένων, την απόσταση που έχουν μεταξύ τους και τη χρήση μάσκας».

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αποκάλυψε πρόσφατα στο epiloges.tv επίσης, πως ιερέας έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, αν και εμβολιασμένος, όταν παραβρέθηκε σε γλέντι που προηγήθηκε γάμου που στη συνέχεια ο ίδιος τέλεσε. Εκτός από τον θάνατο του ιερέα, κόλλησαν κορωνοϊό οι περισσότεροι συγγενείς και καλεσμένοι στον γάμο.