Skip to main content

Σέρρες: Προβλήματα στον δήμο Εμμανουήλ Παππά από την κακοκαιρία

Η έντονη βροχόπτωση ενισχυμένη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή έπληξαν το χωριό της Τούμπας στις Σέρρες.

Aποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή των Σερρών και ειδικότερα στην κοινότητα Τούμπας, του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Η έντονη βροχόπτωση ενισχυμένη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν ταυτόχρονα στην περιοχή έπληξαν το χωριό και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Κυρίως προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια όπου ξηλώθηκαν κεραμίδια και λαμαρινοσκεπές, ξεριζώθηκαν δέντρα ενώ και αρκετές περιφράξεις σπιτιών και οικοπέδων κατέρευσαν από τη βροχή και τη δύναμη των ανέμων.

Από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα συνεργεία τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - αντιπεριφέρεια Σερρών όσο και του δήμου Εμμανουήλ Παππά καταβάλουν προσπάθειες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων υλικών και την αποκατάσταση των ζημιών.  
Προβλήματα σημειώθηκαν και στην ηλεκτροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Μεγαλοχώρι και  Δημητρίτσι. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αε επενέβησαν άμεσα για την αποκατάσταση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση των χωριών που για κάποιες ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα.

Το σοβαρότερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο Μεγαλοχώρι του δήμου Σιντικής όπου από πτώση δένδρου έσπασε στύλος μέσης τάσης με συνέπεια το χωριό να μείνει χωρίς ρεύμα από τις 4.30 το απόγευμα έως τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου.

Διακοπές ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν επίσης στον Προμαχώνα και το Άγκιστρο θέτοντας εκτός λειτουργίας τα συστήματα ασφαλείας λόγω των φερτών υλικών που μετέφεραν τα νερά των χειμάρων . Στο Δημητρίτσι κατέρρευσε υπόστεγο πάνω σε στύλο χαμηλής τάσης και τον έσπασε με αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος του χωριού, να μείνει χωρίς ρεύμα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι. Είναι η τρίτη φορά, από την αρχή του χρόνου, που στην περιοχή καταγράφονται σοβαρές υλικές ζημιές σε κατοικίες,υποδομές και καλλιέργειες από θεομηνίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Πηγή εικόνας: epilogesnews.gr