Skip to main content

Σέρρες:«Όχι» στη λειτουργία λατομείου στον Λαϊλιά-Κινητοποίηση στο Σιδηρόκαστρο

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων, όπως επισημαίνει ο δήμος.

«Όχι! στη λειτουργία λατομείου στον Λαϊλιά» φώναξαν κάτοικοι του Αχλαδοχωρίου στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο στο Σιδηρόκαστρο, όπως ανακοινώνει ο δήμος.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από την ανακοίνωση-πρόσκληση του περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για δημόσια διαβούλευση του Έργου «Διαβίβαση για γνωμοδότηση Μελέτης για Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων Λατομείου Γρανίτη, σε δημόσια δασική έκταση, εμβαδού 99.935,00 τ.μ., εντός NATURA 2000 «Όρη Βροντούς - Λαϊλιάς" GR126007, στη θέση "Χέρσο" της Τ.Κ. Αχλαδοχωρίου της Δ.Ε Αχλαδοχωρίου, του Δήμου Σιντικής, Π.Ε. Σερρών με ΠΕΤ 2106556828».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων, επισημαίνοντας ότι μετά και τη γνωμοδότηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αχλαδοχωρίου, ζήτησε άμεσα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής, στο οποίο και εισηγήθηκε να κάνει δεκτή την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αχλαδοχωρίου και να γνωμοδοτήσει κι αυτό με τη σειρά του αρνητικά για το όλο θέμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών και ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καρυπίδης, μέλη της Δημοτικής Αρχής Σιντικής και της Αντιπολίτευσης, η επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτίου, εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και συλλογικοτήτων.