Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΣΕΡΒΙΑ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Το προεδρείο του Συνασπισμού Συμμαχία για την Σερβία αποφάσισε αποχή διότι δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα τους για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές.

Τα κόμματα της σερβικής αντιπολίτευσης που συνθέτουν τον συνασπισμό «Συμμαχία για την Σερβία» (SzS) αποφάσισαν να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία στο άμεσο μέλλον.

Ο προεδρεύων του συνασπισμού Μπόσκο Ομπράντοβιτς ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι το προεδρείο της SzS αποφάσισε την αποχή διότι δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα τους για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. «Σήμερα δεν πληρούνται οι όροι για την συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Η κυβέρνηση δεν επέδειξε προθυμία για να δημιουργήσει συνθήκες που θα διασφαλίζουν δίκαιες και ελεύθερες εκλογές» δήλωσε ο Ομπράντοβιτς δικαιολογώντας την απόφαση για αποχή.

Η SzS είχε θέσει διορία στην κυβέρνηση μέχρι εχθές τα μεσάνυχτα για να απαντήσει στο αίτημα για τον διορισμό ανεξάρτητης διοίκησης στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση (RTS) και την αντικατάσταση των μελών της Ρυθμιστικής αρχής Ηλεκτρονικών Μέσων (REM) με προσωπικότητες κοινής αποδοχής. Τα αιτήματα αυτά τέθηκαν ως όρος για να αποδεχθεί η αντιπολίτευση τον διάλογο για τις συνθήκες διεξαγωγής των εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συνθέτουν τον συνασπισμό «Συμμαχία για την Σερβία» δεν συμμετέχουν στις εργασίες του κοινοβουλίου από τον περασμένο Φεβρουάριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ