Skip to main content

Σερβία: Αποκαλύφθηκε απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Βούτσιτς

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας, ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο Βούτσιτς στο οργανωμένο έγκλημα τον έθεσε σε κίνδυνο.

Απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποκάλυψε ο Αρχηγός της Εγκληματολογικής Αστυνομίας της χώρας Μπογκντάν Πούσιτς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας, ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο Βούτσιτς στο του οργανωμένο έγκλημα τον έθεσε σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον Πούσιτς, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κινδύνεψε να δολοφονηθεί κατά τη διάρκεια τελετής αποκάλυψης μνημείου για τον Άγιο Συμεών τον Χιλανδαρινό (Στέφανος Νεμάνια) στις 27 Ιανουαρίου.

"Πάνω από 859 αστυνομικοί της ειδικής μας ομάδας ήταν σε εγρήγορση κατά την αποκάλυψη του μνημείου του Στέφανου Νεμάνια από τη στιγμή που ελήφθησαν πληροφορίες, που έλεγαν ότι είχε προετοιμαστεί μια απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου", δήλωσε ο Πούσιτς στην Pink TV.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν ανέφερε νωρίτερα ότι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή από εγκληματική ομάδα που σκόπευε να το χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει τον πρόεδρο. Ο Βούλιν πρόσθεσε ότι η πρόσφατη “κήρυξη πολέμου στο οργανωμένο έγκλημα” του προέδρου Βούτσιτς τον έβαλε στο στόχαστρο εγκληματιών.

Στις 4 Φεβρουαρίου, η Σερβική αστυνομία και η Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ασφάλεια συνέλαβαν μέλη μιας μεγάλης εγκληματικής ομάδας που είναι ύποπτα για δεσμούς με τη μαφία του Μαυροβουνίου.