Skip to main content

Σερβία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης

Αρχικά οι διαδηλωτές έκαναν πορεία κατά του προέδρου Βούτσιτς και μετά μπήκαν στο κτήριο χωρίς να ασκήσουν βία αφού η ασφάλεια τους άνοιξε τις πόρτες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εισήλθαν στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης-RTS. Οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτήριο χωρίς να ασκήσουν βία, αφού η ασφάλεια του κτηρίου άνοιξε τις πόρτες.

Επικεφαλής της ομάδας των διαδηλωτών ήταν οι ηγέτες του συνασπισμού της αντιπολίτευσης Συμμαχία για την Σερβία (SzS) Ντράγκαν Τζίλας και Μπόσκο Ομπράντοβιτς. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον αρχισυντάκτη των ειδήσεων να τους επιτραπεί να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. «Βρισκόμαστε εδώ όχι για να γκρεμίσουμε και να καταστρέψουμε κάτι αλλά για να επιστρέψουμε την δημόσια τηλεόραση εκεί που ανήκει, στον λαό της Σερβίας.

Εμείς δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιήσουν το αίτημα μας να εμφανιστούμε στο πρόγραμμα της RTS» δήλωσε ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς στους δημοσιογράφους. Η κατάληψη της δημόσιας τηλεόρασης βρίσκεται σε εξέλιξη.