Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΣΕΡΒΙΑ: ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 9.009

Από σήμερα και μέχρι το πρωί του Σαββάτου η κυβέρνηση επέβαλε γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αποτραπεί ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 285 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έτσι ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από την νόσο Covid-19 έφτασε τους 9.009. 'Αλλοι έξι ασθενείς κατέληξαν από εχθές ανεβάζοντας στους 179 τον αριθμό των νεκρών.

Το ποσοστό θνητότητας από τον ιό ανέρχεται στο 1.99%. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.479 ασθενείς εκ των οποίων οι 71 είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 85.645 δείγματα ενώ τις τελευταίες ημέρες εξετάζονται σε καθημερινή βάση περισσότερα από 6.000 ύποπτα κρούσματα.

Από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το πρωί του Σαββάτου η κυβέρνηση επέβαλε γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αποτραπεί ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην εξοχή, όπως συνηθίζεται, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την Δευτέρα θα υπάρξει νέα χαλάρωση των μέτρων περιορισμού. Όπως αναγγέλθηκε από την κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα θα επιτραπούν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, οι συγκοινωνίες των υπεραστικών λεωφορείων, ενώ θα ανοίξουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αναγγέλθηκε επίσης η λειτουργία των εστιατορίων και των καφετεριών υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας και από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ