Skip to main content

Σερβία:Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Βουλή μετά την ανακοίνωση του lockdown

Ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει στο κτήριο ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το κτήριο της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται νωρίς το βράδυ μετά την ανακοίνωση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς για το γενικό lockdown το Σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από την Τετάρτη, των συναθροίσεων πέραν των πέντε ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού. Άγνωστο παραμένει εάν πίσω από τη διαμαρτυρία βρίσκεται κάποια πολιτική παράταξη.

Δείτε - Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στη Σερβία, lockdown από Δευτέρα στο Βελιγράδι

Οι διαδηλωτές φαίνεται να λειτούργησαν αυτόνομα, κρατώντας μόνο σερβικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της Σερβίας.

Παραβίασαν την κεντρική είσοδο

Ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει εντός του κτηρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο κτήριο τους απώθησαν σπρώχνοντας του προς την έξοδο.

Μπροστά από το κτήριο της βουλής όσο περνάει η ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι διαδηλωτές. Την ίδια στιγμή, από το νέο Βελιγράδι από τις φοιτητικές εστίες ξεκίνησε οργανωμένα πορεία εκατοντάδων φοιτητών που κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

Στα σκαλοπάτια μπροστά από την είσοδο της βουλής υπάρχει ένταση και οι διαδηλωτές προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.