Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΣΕΒ - ΣΕΤΕ: ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κοινή ανακοίνωση από ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα.

«Το ύψος των μισθών, και μεταξύ αυτών το ύψος των κατώτατων μισθών, που μπορεί να αντέξει η οικονομία, συνδέεται με την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά της, το μέγεθος της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας», ξεκαθαρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Όπως επισημαίνουν, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων πρέπει να βελτιωθεί».

«Για να συμβεί αυτό χωρίς επιπτώσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας και της απασχόλησης, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη:

    Να μειωθεί η φορολογία της εργασίας.
    Να συγκρατηθεί το μη μισθολογικό κόστος με τη μείωση των εισφορών.
    Να αποσυνδεθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού από τον μέσο μισθό, με τον εξορθολογισμό της υποχρεωτικής διαιτησίας.

Το ύψος των μισθών που μπορεί να πληρώνει μία οικονομία και μια κοινωνία στα εργαζόμενα μέλη της δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τις επιθυμίες ή τις καλές προθέσεις της Κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι το ύψος των μισθών, και μεταξύ αυτών το ύψος των κατώτατων μισθών, που μπορεί να αντέξει η οικονομία, συνδέεται με την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά της, το μέγεθος της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας», υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ