Skip to main content

Σεβασμό στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο ζητά η Ουάσινγκτον

Οι μονομερείς ενέργειες για άνοιγμα ή εποικισμό των Βαρωσίων δεν συμβάλλουν στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, αναφέρει η Ουάσινγκτον.

Σεβασμό των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο ζητά η Ουάσινγκτον, λέγοντας, παράλληλα, ότι οι μονομερείς ενέργειες για άνοιγμα ή εποικισμό των Βαρωσίων δεν συμβάλλουν στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο «η πολιτική μας για τα Βαρώσια δεν έχει αλλάξει. Κάθε μονομερής ενέργεια για άνοιγμα των Βαρωσίων ή για εποικισμό της πόλης με ανθρώπους πέραν των νομίμων κατοίκων της δεν θα συνέβαλλε στην επανέναρξη των συνομιλιών για λύση και θα ήταν αντίθετη με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στον σεβασμό αυτών των ψηφισμάτων από όλα τα μέρη».

Σεβασμό στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ζήτησαν χθες με δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ και εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Ρωσίας και της Γαλλία και της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο, σχολιάζοντας τις τελευταίες κινήσεις και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για την περίκλειστη πόλη.