Skip to main content

ΣΕΒΕ: Οι ελληνικές εξαγωγές στην εποχή του ψηφιακού επιχειρείν

Το φετινό summit του Συνδέσμου Εξαγωγέων έχει στόχο να ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

«Δεν υπάρχει ταβάνι για τις ελληνικές εξαγωγές, οπότε η αύξησή τους τα τελευταία χρόνια μάς χαροποιεί, αλλά ακόμη απέχουμε από το να είμαστε ικανοποιημένοι».

Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε τις προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τα δεδομένα του 6ου «Expo Summit», που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου στο «Μακεδονία Παλάς», με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr. Για τον κ. Κωνσταντόπουλο οι Έλληνες εξαγωγείς χωρίς να σταματήσουν τις προσπάθειές τους να πουλήσουν στις ανεπτυγμένες για τα ελληνικά προϊόντα αγορές -κυρίως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας- πρέπει να στοχεύσουν σε αγορές στις οποίες η παρουσία των ελληνικών προϊόντων είναι περιορισμένη, όπως είναι η Ιαπωνία, η Ινδία, η λατινική Αμερική, η Κίνα και η Μέση Ανατολή.  

Το φετινό summit του ΣΕΒΕ έχει στόχο να ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εξαγωγικών επιχειρήσεων, αποτελώντας βασικό αναπτυξιακό εργαλείο στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. «Η ανάπτυξη των εξωστρεφών επιχειρήσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις νέες τεχνολογίες και τις επιχειρηματικές τάσεις που διαμορφώνονται στο διεθνές εμπόριο» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναγνώρισε ότι μέχρι σήμερα οι μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις πραγματοποιούν μικρό όγκο –μονοψήφιο ποσοστό- των εργασιών τους ψηφιακά. «Ελάχιστες επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί στο ψηφιακό περιβάλλον της οικονομίας, ενώ η ανάγκη να μπει η ψηφιακή λογική στο επιχειρηματικό τους DNA είναι επιτακτική» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Σύνδεσμος επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για το φετινό του συνέδριο.   

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο οι νέες τεχνολογικές και επιχειρηματικές τάσεις που διαμορφώνονται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του διεθνούς εμπορίου (e service, e logistics, e consulting κλ.π.) αποτελούν μονόδρομο για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων» και γι’ αυτό «η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύψει όλες τις σύγχρονες τάσεις και τεχνολογίες του Ψηφιακού Επιχειρείν, έτσι ώστε να αποτελέσουν τα εργαλεία των δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές, να βελτιώσουν τις παραγωγικές και οργανωτικές τους διαδικασίες και να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από την εφαρμογή τους».

Στη συνέχεια της Συνέντευξης Τύπου ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χασάπης παρουσίασε το πρόγραμμα του Συνεδρίου, το οποίο θα κλείσει την Πέμπτη το βράδυ με δείπνο, στο οποίο θα μιλήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα προηγηθούν όλη την ημέρα οκτώ θεματικές ενότητες, οι οποίες θα καλύψουν θεωρητικά και πρακτικά όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του επιχειρείν.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη, με προϋπόθεση τη δήλωση συμμετοχής εδώ. Παράλληλα, είναι εφικτή η παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω Livestreaming από την ιστοσελίδα www.livemedia.gr, η οποία είναι χορηγός της υπηρεσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.exportsummit.gr και να απευθύνονται στη γραμματεία του Συνεδρίου στον ΣΕΒΕ τηλ. 2310 535333.