Skip to main content

Sextortion: Τι είναι ο σεξουαλικός εκβιασμός και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Sextortion είναι είδος εκβιασμού- Ο δράστης εξαπατά ή εξαναγκάζει το θύμα να μοιραστεί προσωπικές εικόνες-βίντεο και μετά απειλεί να τα δημοσιεύσει.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ανησυχητική αύξηση των υποθέσεων σεξουαλικού εκβιασμού (sextortion), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ως στόχο εφήβους, σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας ESET. Πολλά περισσότερα θύματα μπορεί να ντρέπονται να προχωρήσουν σε καταγγελία. Οι γονείς και οι κηδεμόνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο διαδίκτυο και να μάθουν μερικές συμβουλές βέλτιστης πρακτικής για τον περιορισμό τους.

Sextortion είναι ένα είδος εκβιασμού όπου ο δράστης εξαπατά ή εξαναγκάζει το θύμα να μοιραστεί ιδιαίτερα προσωπικές φωτογραφίες ή βίντεο και στη συνέχεια απειλεί να δημοσιοποιήσει το υλικό, αν το θύμα δεν τον πληρώσει ή αν δεν δεχτεί να στείλει περισσότερες φωτογραφίες ή βίντεο.

Τα θύματα γίνονται διαδικτυακά φίλοι με άτομα που κρύβουν την πραγματική τους ταυτότητα και μετά εξαπατώνται για να στείλουν στους απατεώνες εικόνες ή βίντεο σεξουαλικής φύσης. Στη συνέχεια, τα θύματα αντιμετωπίζουν πιέσεις για περισσότερο τέτοιο υλικό (ή περισσότερα χρήματα), αλλιώς θα δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο στους φίλους και στην οικογένεια του θύματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Vwoman.