Skip to main content

ΣΦΕΕ: Δεν εμπλέκεται εταιρεία μέλος του συνδέσμου στο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος χαιρετίζει την επιτυχία της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση του κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος χαιρετίζει την επιτυχία της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση του κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων ενώ επισημαίνει ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν εμπλέκεται καμία εταιρεία μέλος του συνδέσμου.

Διαβάστε: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες συνταγογραφήσεις - Εμπλέκονται 200 άτομα

«Πρακτικές που απομυζούν πόρους από το Σύστημα Υγείας και προσβάλουν τη λειτουργία του, ενώ ταυτόχρονα καταλήγουν εις βάρος των ασθενών μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους -από όπου και εάν προέρχονται», αναφέρει ο ΣΦΕΕ στην επίσημη ανακοίνωσή του.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι ο κώδικας εεοντολογίας του ΣΦΕΕ είναι εναρμονισμένος με τους αυστηρότερους διεθνείς κανόνες, ώστε να αποτρέπει οποιεσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΦΕΕ:

«Χαιρετίζουμε την επιτυχία των διωκτικών Αρχών να εξαρθρώσουν κύκλωμα κατευθυνόμενων και παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων. Πρακτικές που απομυζούν πόρους από το Σύστημα Υγείας και προσβάλουν τη λειτουργία του, ενώ ταυτόχρονα καταλήγουν εις βάρος των ασθενών μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους -από όπου και εάν προέρχονται.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ είναι εναρμονισμένος με τους αυστηρότερους διεθνείς κανόνες, ώστε να αποτρέπει οποιεσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν εμπλέκεται καμία εταιρεία μέλος του ΣΦΕΕ.»